Advokatfirmaet Hulaas sikter mot en dobling av inntektene

I sterk vekst: Advokatfirmaet Hulaas AS i Moss venter å omsette for 16 millioner kroner i år. Fra venstre partner Vegard Langeland Hagen, partner Karianne Hulaas Ekstrøm, advokatfullmektig Johan Rysst Heilmann, styreleder og partner Kristian Voie Danielsen og partner Stine Beate Hjorth. Foto: Jon Gran

I sterk vekst: Advokatfirmaet Hulaas AS i Moss venter å omsette for 16 millioner kroner i år. Fra venstre partner Vegard Langeland Hagen, partner Karianne Hulaas Ekstrøm, advokatfullmektig Johan Rysst Heilmann, styreleder og partner Kristian Voie Danielsen og partner Stine Beate Hjorth. Foto: Jon Gran

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter tidenes høyeste kvartalsaktivitet går det i år mot en dobling av driftsinntektene for advokatfirmaet Hulaas i Moss.

DEL

Selskapet har økt antall hoder med fire, fra seks til 10, og mens driftsinntektene de senere år har ligget stabilt rundt åtte millioner kroner, er styreleder og partner i selskapet, Kristian Voie Danielsen, rimelig sikker på at man i løpet av året vil kunne bokføre en omsetning på 16 millioner kroner.

Gjennombrudd

– Vi har aldri jobbet så mye som nå. Det skyldes at vi har truffet en nisje i markedet og fått et gjennombrudd, sier Kristian Voie Danielsen.

Selskapet som både er etablert i Moss og i Oslo, jobber på timepriser ned under det halve av hva de store Oslo-firmaene gjør.

Standard timesats er 2000 kroner, eks. moms. I Oslo fyker timesatsene derimot fort opp i 4000–4500 kroner.
– Lave priser betyr definitivt ikke dårlige tjenester. Med den oppbemanningen kontoret nå har gjort, har vi fått inn spisskompetanse på flere felt, og vi kan påta oss større saker, sier Voie Danielsen og viser til at selskapet har bedrifter med over 3000 ansatte blant sine kunder.

LES OGSÅ: – Vi må ha en økonomisjef for å få skikk på økonomien

Mer krangling?

Arbeidsrett, skattejus, og forretningsjuridisk bistand er blant de områdene som advokatfirmaet vinner størst terreng.

– Er folk flest også blitt mer kranglete og derfor oftere søker juridisk bistand?

– Nei, men vi lever i et samfunn som stadig blir mer rettighetsbasert, og det gir naturlig nok flere oppdrag, sier Voie Danielsen som ser at selskapet fortsatt vil ha vekstmuligheter.

– Vi skal vokse kontrollert. Markedspotensialet i Østfold er så absolutt til stede, og Moss med sin beliggenhet og næringsstruktur er et bra sted å jobbe ut fra. Men skal man vokse, er man også avhengig av å få inn de rette menneskene.

LES OGSÅ: Svekket driftresultatet fra 58 til 29 millioner kroner

Hjertesukk

I advokatfirmaet jobber de ansatte i Oslo og Moss om hverandre avhengig av oppdragenes art og størrelse. Og Moss er en bra by, mener Oslo-karen Voie Danielsen, og liker ikke at ikke byen spiller en mer fremtredende rolle.

– I Moss finnes det massevis av kompetent arbeidskraft, avstanden til Oslo er kort samtidig som næringslokalene her har helt andre leiepriser enn i Oslo. Min undring er derfor om hvorfor ikke Moss framstår som mer attraktiv.

Gjør ikke nok for Moss

– Og du har kanskje selv et svar på det?

– Jeg vet det gjøres en del, men på meg virker det likevel som om det er for liten vilje til å satse lokalt. Kommunen jobber ikke godt nok med å tiltrekke seg ny aktivitet. Man skusler bort mulighetene, mener Kristian Voie Danielsen.

Artikkeltags