Advokatkrav på 3,6 millioner for Peterson-akkorden

Advokat Tom Hugo Ottesen sørget ifølge Moss tingrett for en betryggende styring av gjeldsforhandlingene i Peterson Linerboard, men billig ble det ikke.

Advokat Tom Hugo Ottesen sørget ifølge Moss tingrett for en betryggende styring av gjeldsforhandlingene i Peterson Linerboard, men billig ble det ikke.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

3,6 millioner kroner må Peterson Linerboard punge ut med til advokat Tom Hugo Ottesen for jobben som leder av gjeldsnemnda på bedriften.

DEL

– Ualminnelig høyt, kommenterer Moss tingrett.
I kjennelsen for tvangsakkorden som ble stadfestet i Moss tingrett i slutten av november, går det fram at advokat Tom Hugo Ottesen har fakturert 2,9 millioner kroner i salær for jobben som leder av gjeldsnemnda, et verv Ottesen fikk da det ble åpnet tvangsakkord i Peterson Linerboard 25. mars i år.
Til de 2,9 millionene kommer et momspåslag på over 700.000 kroner; til sammen 3,6 millioner kroner.

Les også: Grove kutt for alle med gavepensjon fra Peterson
 

Ualminnelig

– Det samlede salæret fremstår som ualminnelig høyt, men retten legger til grunn at det ligger innenfor det som har vært nødvendig for å sikre en betryggende styring av gjeldsforhandlingen, skriver dommerfullmektig Lars Andreas Fredsvold Johansen i kjennelsen.

Advokat Ottesen har fakturert over 1550 timer for jobben som også har involvert øvrig juridisk kompetanse og sekretærbistand i advokatfirmaet Kvale som Ottesen er partner i.
Styret i Peterson Linerboard har ikke fremmet noen innsigelser mot honoraret fra gjeldsnemndslederen.

Les også; - Det viktigste er at Peterson overlever

Mer kostnader

Det er ikke bare Ottesen som har kostet Peterson dyrt. Gjeldsnemndas revisor Helge A. Østfold kan hente inn et salær på over 800.000 kroner pluss moms på 200.000 kroner hvilket betyr en million kroner ut.

De øvrige medlemmene i gjeldsnemnda, fem i alt, får utbetalt beløp fra 6000 til 18.000 kroner, eks moms og arbeidsgiveravgift. For disse medlemmene er det lagt til grunn en netto timepris på 500 kroner.

Les også: Hobøl-ordfører vil presse Peterson for mye mer

50 mill

Peterson-akkorden betyr at kreditorenes tilgodehavende reduseres med 75 prosent.
Den opprinnelige gjelden på 200 millioner kroner, er dermed blitt redusert til 50 millioner.


Gjeldssaneringen var avgjørende for at Peterson skulle unngå konkurs.

Kreditorene har en frist på seg til 22. desember med å anke tingrettes kjennelse inn for lagmannsretten. Skjer ikke det, har Peterson maks en måned på seg, dvs. til 22. januar, til å utbetale dividenden på 25 prosent.

Siden det er en lørdag, vil pengene bli utbetalt 21. januar, opplyser konsernsjef Andreas Enger i Peterson.

Til Moss Avis sier Tom Hugo Ottesen at han følger saken til siste slutt.
– Min jobb er over først når det kreditorene har mottatt pengene sine, sier han.

Les også: Smilene tilbake på Peterson

Artikkeltags