Akutten flytter fra Moss uansett

Den gang påtroppende ordfører i Moss, Tage Pettersen (H), ledet an i fakkeltog mot flytting av akuttmottaket til Fredrikstad. Dette var 18. september i år. Nå er ordføreren noe mildere i sin motstand og innrømmer at han har dreiet litt i spørsmålet. – Det må man kunne gjøre når man har fått ny kunnskap, sier Pettersen.

Den gang påtroppende ordfører i Moss, Tage Pettersen (H), ledet an i fakkeltog mot flytting av akuttmottaket til Fredrikstad. Dette var 18. september i år. Nå er ordføreren noe mildere i sin motstand og innrømmer at han har dreiet litt i spørsmålet. – Det må man kunne gjøre når man har fått ny kunnskap, sier Pettersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Sykehuset Østfold planlegger fortsatt å flytte akutten i Moss til Fredrikstad neste år. Ordføreren innrømmer at han bare kan håpe på dialog.

DEL

Sykehusledelsen sier at de ønsker å gjennomføre en flytting av akutten i Moss på best mulige måte for pasientene. men uansett er målet å flytte i 2012. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør AnneGrethe Erlandsen i Sykehuset Østfold.

Del på Facebook

Ingen formell mulighet

– Det det nå arbeides med er hva som skal til for å få til flytting i 2012, sier hun.
Og ordføreren i Moss må bare avvente.

– Jeg har ingen formell mulighet til å gjøre noe med det. Vi må satse på dialog, sier ordfører Tage Pettersen (H) om det at sykehusledelsen vil holde fast på flytting i 2012. Samtidig understreker han at hans innstilling til en eventuell flytting har dreiet noe etter at han har fått mer innsikt i hvordan samhandlingsreformen vil påvirke tjenestene ved sykehuset i Moss.

– Nå har vi jo fått en ny og utvidet legevakt, samtidig så skal vi jo få et lokalmedisinsk senter på plass på Peer Gynt. Så jeg tror at samhandlingsreformen vil kunne demme opp for noe av det negative ved å flytte akutten til Fredrikstad, sier Pettersen.

Bør lytte

Frp’s Erlend Wiborg er fortsatt langt mer skeptisk til sykehusets planer.

– Jeg synes det er underlig at de ikke er villige til å lytte til de bekymringene som eksisterer. Det hadde vært mye bedre om de kunne vente med flytting til det nye sykehuset på Kalnes sto ferdig, slik at man bare fikk én flytting, sier Wiborg. Han etterlyser en større lydhørhet hos sykehusledelsen overfor politikerne i Moss.

Også Eirik Tveiten (Rødt) reagerer på at man fortsatt er innstilt på å flytte akutten i Moss to ganger; først til Fredrikstad neste år og så til Kalnes i 2015.

– Det går utmerket an å holde akutten i Moss lenger hvis det er politisk vilje til det, slik at man flytter direkte til Kalnes.

Tveiten tror ikke på sykehusledelsens argumenter om at de er nødt til å frigjøre lokalene for å få bygget om.

– Jeg tror det er penger som er hovedmotivet. Og i siste instans går det utover pasientsikkerheten, sier han.

Artikkeltags