Daglig leder Olav Dalåsen har anmeldt saken til politiet.
– Det har vært relativt rolig på denne fronten i Moss en tid nå, men i det siste har det vært mer aktivitet, sier Dalåsen til Moss Avis.

Del på Facebook


I tillegg til Allaktivitetshuset er det også blitt tagget ved Kåntra ungdomsklubb, som ligger like ved. Dalåsen forteller at også Reier skole har vært utsatt for tagging nylig, men eiendomsselskapet har nå malt over skadeverket der.

Har anmeldt taggingen

I anmeldelsen til politiet, som er datert 27. juni, skriver Dalåsen at taggingen på Allaktivitetshuset skjedde helgen 17. til 19. juni.
– Gjerningspersonene er ukjente, anfører Dalåsen og fremmer samtidig et erstatningskrav på 10.000 kroner dersom de skyldige blir funnet.
I samme brev opplyser Dalåsen at taggingen på Kåntra skjedde 22. juni.


Moss Avis besøkte begge stedene i går for å se på skadeverket. Ved Allaktivitetshuset var taggingen det første som møtte oss: Allerede stolpen ved inngangsporten til det som tidligere var skolegård var tagget ned.
Også veggene på bygget var griset til med tagging flere steder. Taggerne har tydeligvis også klatret opp på et tak ved bygningen og tagget ned veggen der. Også på grunnmuren har taggere satt sine spor. Heller ikke den ene søppeldunken foran Allaktivitetshuset slapp unna. I tillegg er parkeringsautomaten griset ned. Parkeringsautomaten er dessuten gjengrodd av ugress, men akkurat det er i hvert fall ikke taggernes skyld.

Saken blir henlagt

Som Moss Avis tidligere har skrevet, har det i vår også vært et par tilfeller av ruteknusing ved Grindvold skole i mai og juni.
– Nå vil vi skjerpe kampen mot tagging og ruteknusing. Moss bystyre har gitt klarsignal til at vi kan ta i bruk kameraovervåking på flere nye steder. Det vil vi gjøre, blant annet ved Allaktivitetshuset, sier Dalåsen.


Politiførstebetjent Atle Hauge ved Moss politistasjon sier til Moss Avis at saken blir henlagt.
– Her er det ukjente gjerningsmenn. I tillegg har det gått cirka 10 dager fra skadeverket skjedde til eiendomsselskapet skrev brevet til oss om det. Jo lengre tid det går fra skadeverket skjer til politiet får melding, desto mindre er sjansen for at vi kan oppklare saken. I dette tilfellet har vi for lite informasjon til at vi kan jobbe med saken. Derfor henlegger vi den, forklarer Hauge.