Alle har en tomt til salgs for Ikea

Nyt forslag: Rett sør for Bauhaus og den påtenkte Elkjøp-butikken  vil selskapet Multi Vision Prosjekt tilby Ikea en tomt. Deler av tomten sees nede til høyre i bildet.Foto: Terje Holm

Nyt forslag: Rett sør for Bauhaus og den påtenkte Elkjøp-butikken vil selskapet Multi Vision Prosjekt tilby Ikea en tomt. Deler av tomten sees nede til høyre i bildet.Foto: Terje Holm Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Om Ikea skulle bli nektet etablering på Delijordet i Vestby, kan møbelgiganten velge og vrake i mer eller mindre gode tilbud i samme kommune.

DEL

Ikke nok med at Senterpartiet har håndplukket en alternativ tomt nær McDonald's, nå tilbys Ikea en ny stor tomt i et 240 mål stort område rett ved siden av Bauhaus.

Bestemt på Deli?

Da Ikea tidligere i høst selv vurderte åtte tomter og to tettsteder, Ski og Ås, som ulike lokaliseringsalternativer i Follo, vendte selskapet tommelen ned for alle alternativer, unntatt Delijordet som med sin nærhet til Vestby sentrum og med gode kollektive forbindelser ble et førstevalg.

Delijordet var for øvrig det eneste stedet i lokaliseringsanalysen hvor hovedvei og jernbane krysser hverandre, og akkurat det var et viktig poeng for Ikea.

Tross sterk motstand mot å bebygge matjorda på Deli, har Ikea stått fast på at Delijordet er det eneste aktuelle alternativet for et nytt varehus.

LES OGSÅ: Ikea-kamp til det siste i Vestby

LES OGSÅ: Formannskapet i Vestby vil ha IKEA på Delijordet

Skal ikke lage trøbbel

Det forhindrer ikke eiendomsselskapet Multi Vision Prosjekt å kaste innpå enda et alternativ. Et område på totalt 240 mål rett sør for Bauhaus og den påtenkte Elkjøp-utbyggingen, er det som nå lanseres som et alternativ.

Delijordet er det eneste aktuelle alternativet for et nytt varehus.

I et brev til Vestby kommune beskriver selskapet alternativet i detalj.

– Vi ønsker ikke å lage trøbbel for Ikea. Det vi vil er å komme i dialog med Vestby kommune. Tomten vi snakker om burde kunne være et alternativ dersom det skulle låse seg helt for Ikea på Delijordet, sier medeier Arve Hanken i Multi Vision Prosjekt.

Har solgt før

Multi Vision Prosjekt er ingen nykommer i Vestby. Det var de som sikret Bauhaus en tomt, og det var de som også solgte den 15 mål store nabotomten til Elkjøp for svimlende 45 millioner kroner i 2010. Og mens Bauhaus fikk realisere sitt prosjekt, har Elkjøp fått nei på alle kanter. Hvorfor tror så Multi Vision Prosjekt at Ikea skulle kunne unngå innsigelser i det samme området?

– Det er fordi vi ser dette som en naturlig forlengelse av Bauhaus-utbyggingen, og at området egner seg godt for storhandel. Å skille ut en tomt på 80–100 mål til Ikea, går fint.

– Dessuten har dette arealet en langt lavere bonitet enn Delijordet. I området er det også investert betydelig i infrastruktur med nytt veikryss til Kleiver, påpeker Arve Hanken og viser til at Ikea tidligere har uttalt seg positivt om en beliggenhet sammen med Bauhaus.

Endrer ikke

Hos Ikea tas innspillet med fatning. Selskapet ser ingen grunn til å gå bort fra Delijordet nå, og viser til at Vestby nord som dette er en del av, allerede er avvist som et aktuelt lokaliseringsalternativ.

– Vi forholder oss til Delijordet. Vi har vurdert andre muligheter, og ikke funnet de tilfredsstillende, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christin Thommesen i Ikea.

Artikkeltags