Politiet fikk melding om ulykken i Moss klokken 20.11 lørdag kveld.

Ifølge operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Tom Sandberg, var det en mann som sto på en lift og holdt på med en lovlig tagging. En annen mann skulle klatre opp til han, og det var denne mannen som falt ned. 28- åringen pådro seg skader i hodet, og ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo.

- Han var ikke ved bevissthet, men pustet da vi kom. Han ble lagt i narkose av ambulansepersonell, sier Sandberg.

Mannen skal være alvorlig skadet.

- Tragisk

De første opplysningene fra politiet gikk ut på at ulykken skjedde ved Mosseporten. Søndag bekrefter imidlertid Kari Lauritzen i Galleri Lauritzen AS at ulykken fant sted i forbindelse med et stort utsmykningsarbeide som pågår på Verket i sentrum av Moss. Det er gatekunstneren Phlegm som jobber med kunstverket, som blir utført i regi av GalleriLauritzen.com og Urban Samtidskunst. Kunstneren jobber fra lift.

Etter det Lauritzen har fått fortalt, var det en beruset mann som begynte å klatre i liften, og falt ned.

- Dette er helt tragisk. Veggmaleriet skulle være en fin gave til byen,sier hun.

Mannen som ble skadet i ulykken skal ikke ha hatt noe med prosjektet eller med personen som jobber med kunstverket å gjøre.Etter det hun har forstått, skal området være stengt av. Hun har også fått fortalt at mannen hadde med seg to eller tre venner, og at det også var flere andre vitner i nærheten.

- Alle er veldig nervøse nå. Vi håper at han klarer seg fint, men dette er grusomt, sier hun.

Det er Höegh Eiendom som eier området, og som har lånt ut veggen til kunstaktørene. Direktør -utviklingseiendom i selskapet, Jan Erik Kristiansen sier at alle er preget av ulykken.

- Det er ufattelig tragisk, sier han.

Søndag ble det gjennomført en debrief med de som var til stede under ulykken lørdag kveld.

- De er meget preget av det som har skjedd, sier Kristiansen.

 Höegh samarbeider med politiet for å få avklart omstendighetene rundt ulykken. Selve utsmykningsarbeidet er stanset inntil videre. 

Lukket område

Kristiansen understreker at tomta er et lukket industriområde, og at det er stor fokus på sikkerhet.

- Det vi vet er at de to personene som kom inn var invitert inn av en av leietakerne på området. Området er gjerdet inn og lukket for vanlig ferdsel, og vi har sikret ytterligere rundt området hvor kunstnerne holder på, sier han. 

Ifølge Kristiansen er det ingen som har adgang til området uten å være leietaker eller invitert.

- Vi sikrer også ekstra godt under arrangementer på området, sier Kristiansen.

Det har så langt ikke lykkes Moss Avis å få en oppdatering på skadeomfanget til mannen som ble skadet i fallulykken, eller å få en kommentar fra politiet som arbeider med saken.

Vet du noe mer om saken? Tips oss på [email protected]