Aner ikke hva nyordning koster

 De var fornøyde med resultatet av forhandlingene som ble presentert i går. Bak ordfører og senere byrådsleder Tage Pettersen. Foran fra venstre: Sindre Westerlund Mork, Erlend Wiborg og Halvard Sand.

De var fornøyde med resultatet av forhandlingene som ble presentert i går. Bak ordfører og senere byrådsleder Tage Pettersen. Foran fra venstre: Sindre Westerlund Mork, Erlend Wiborg og Halvard Sand. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

De borgerlige partiene vil innføre parlamentarisme i Moss neste år. Men de vet ikke hva den nye styringsformen vil koste kommunen.

DEL

Før sommerferien var det bråk om økte politikergodtgjøringer i Moss kommune.

Del på Facebook

Flere fryktet at de store partiene ville øke disse godtgjøringene, som da kunne gå fra drøye fem millioner til over åtte millioner. Men dette ble utsatt til etter valget.
Nå er imidlertid det store spørsmålet hva en ny ordning med parlamentarisme fra 1. august neste år vil koste kommunen. Det er nemlig liten tvil om at et slikt system vil bety flere politikere i hele og halve stillinger.


Men under gårsdagens pressekonferanse med det nye borgerlige styringsflertallet i kommunen, kunne ingen svare på hva dette systemet vil koste. Likevel har Høyre, Frp, Venstre og KrF bestemt seg for å innføre denne ordningen uansett.

– Men ville det ikke være naturlig å få utredet dette først og så bestemme seg?
– Nei, vi ønsker denne ordningen, som vi mener ansvarliggjør politikerne.
Vil ha styringen. – Store kommuner som Trondheim og Drammen har sagt nei til dette systemet. Hvordan kan det da passe i lille Moss?
– Dette er noe man nå diskuterer i mange norske kommuner. Men taktikkeri avgjør ofte hva man faller ned på. Vi har tro på parlamentarisme for at politikerne skal ha styringen og ikke administrasjonen.

– Og siden byrådslederen er den viktige politiske lederen i dette systemet, så er vel dette din nye tittel fra neste år?
– Det er riktig. Da går jeg fra å være ordfører til byrådsleder.

– Hvem i Høyre tar over som ordfører etter deg?
– Det er ennå ikke avgjort. Vi har flere gode kandidater i Høyre til den jobben, sier Tage Pettersen.
Imidlertid er det nok liten tvil om at Kjell Kåsin og Kjellaug Nakkim kan være aktuelle til en slik oppgave.
Men i overgangsregimet frem til neste år, vil Tage Pettersen være ordfører og Erlend Wiborg (Frp) varaordførerer. 

Artikkeltags