Angrep naboen fordi han brukte trådløst nettverk

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

En mann i slutten av 60-årene fra mossedistriktet er bøtelagt for å ha angrepet naboen fordi sistnevnte brukte trådløst nettverk.

DEL

Den dømte mannen har gjennom flere år hevdet at han er plaget av elektrohypersensitivitet (EHS), noe som innebærer sterke reaksjoner på blant annet elektrosmog, som er en konsekvens ved bruk av trådløse rutere og Wi-Fi.

Mannen har vært opptatt av å begrense slik bruk og mange av hans naboer har gått over til å bruke kabel.

Fornærmede i saken, også han i slutten av 60-årene, har imidlertid valgt å skru av den trådløse ruteren når den ikke har vært i bruk og også installert tidsbryter på anlegget – i stedet for å gå over til bruk av kabel. Dette har ikke vært nok for den EHS-syke mannen som høsten 2013 ble ilagt besøksforbud mot fornærmede og hans kone.

Tok tak i armen

I retten forklarte den dømte mannen at han i november 2013 hadde øresus og hodepine på grunn av elektrosmog. Han relaterte dette til naboens kommunikasjonsutstyr.

Den dømte gikk ut av leiligheten sin og i retning garasjen hvor han møtte fornærmede og hans kone.

Han forklarte videre at han skal ha dyttet fornærmede lett på skulderen og sagt «Nå som vi er i ingenmannsland kan vi vel snakke sammen». Fornærmede ønsket ikke å gå i dialog med den dømte og tok opp telefonen for å ringe politiet.

Da skal den EHS-syke mannen ha tatt tak i armen til fornærmede og forsøkt å hindre ham i å ringe.

Den fornærmede og hans kone dannet et bilde av at volden var sterkere enn det den dømte forklarte. Et vitne som så mesteparten av hendelsen forklarte at hun hørte høye stemmer og at den dømte dyttet fornærmede kraftig. Hun observerte ingen slag, men bekreftet at den dømte forsøkte å ta fra fornærmede telefonen.

10.000 i bot

Retten mente at det ikke var noen tvil om at den dømte hadde forholdt seg slik det fremgikk av tiltalen, dog litt mildere, og han ble dømt for legemsfornærmelse og for brudd på besøksforbud. Aktor la ned påstand om at en bot på 12.000 kroner var passende, men retten falt ned på at det var mer riktig å stoppe på 10.000 kroner.

Dersom mannen ikke gjør opp for seg må han sone 20 dager i fengsel. Det ble ikke ilagt saksomkostninger.

P.S. Som blant annet Nordlys tidligere at skrevet finnes det ingen bevis på at stråling fra Wi-Fi er skadelig for mennesker.

Artikkeltags