Anne Bramo blir varaordfører i Moss kommune

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Anne Bramo (Frp) blir både ny varaordfører og Frps gruppeleder i bystyret. Det opplyste Erlend Wiborg (Frp) og Bramo på en pressekonferanse på Moss rådhus i formiddag.

DEL

- Etter å ha diskutert om vervene burde fordeles på én eller to kandidater, falt vi ned på at det beste for partiet er at Bramo får begge vervene, sier Wiborg.

Som Moss Avis tidligere har skrevet, var det tre kandidater som alle ville ha ett eller begge vervene. De to konkurrentene til Bramo var Håkon Røssum og Arild Svensson.
- Det er en stor ære for meg å få jobbe enda mer for Moss by og innbyggerne her. Jeg gleder meg til å representere Moss kommune som varaordfører, og det er en stor ære å få være den første kvinnelige gruppelederen i Moss Frps vel 30-årige historie, sa Bramo selv.

- Og Wiborg understreker at Frp ikke kjører kjønnskvotering, men at partiet kun velger kandidater utfra dyktighet og egnethet.

- Ikke et must

Formelt skal den nye varaordføreren velges av Moss bystyre i neste møte, som er lagt til mandag 23. september.
- Høyre støtter forslaget om at Bramo blir ny varaordfører etter Wiborg, sier Sissel Rundblad, Høyres gruppeleder i bystyret. H og Frp har flertall alene i bystyret, og dermed er det helt sikkert at Bramo blir valgt.

Sindre W. Mork (V) uttalte til Moss Avis denne uken at også han er interessert i vervet som varaordfører. Han sier dette nå:
- Frp kan foreslå hvem de vil som varaordfører. Jeg forstår at V og Frp tolker samarbeidsavtalen forskjellig. Det er ikke noe must for meg å bli varaordfører, og det kan godt tenkes at V er enig i at Bramo bør bli varaordfører. Gruppen vår skal behandle denne saken på tirsdag, så jeg kan ikke si noe om hva Venstres gruppe lander på før det.

Artikkeltags