Det var sykehusdirektør Just Ebbesen som kom på ideen om et animasjonsspill.

Han la fram tanken på et stort møte i spillmiljøet, og i et samarbeid mellom Helse SørØst og spillutviklingsfirmaet Sarepta på Hamar, har en demo av spillet sett dagens lys.

- Den første versjonen er ganske enkel, det skal etter hvert lages en mer robust, mere grafisk fin og brukervennlig utgave, forteller Ingunn Olsen. Hun er  leder for innovasjon på Sykehuset Østfold, og har koordinert arbeidet med det nye spillet.

For aller første gang

Andre har prøvd seg på 3D og spill før, men det skal aldri før ha blitt brukt i samme setting.

- Vi har sjekket litt rundt, det bygges jo nye sykehus både i London, Danmark og Sverige, men ingen av dem har tenkt i disse baner. Dette er nybrottsarbeid, og har aldri blitt gjort før, lover Olsen.

Det nye 3D-spillet er ment å fungere omtrent som en simulator, i likhet med den flygerne bruker.

- Første nivå er der alle ansatte gjør seg kjent i bygget. Da skal de kunne «gå rundt» i alle rom, forteller Olsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skal lage verdens første sykehus-simulator

UT PÅ TUR: Dette er bare en smakebit på hvordan spillet vil se ut. Etterhvert skal både grafikken og muligheten i spillet videreutvikles. Foto/illustrasjon: Sarpeta Studio/Helse Sør-Øst/Cowi/Arkitekgruppen nytt østfoldsykehus

Interaktivt i akuttmottaket

Deretter skal tilgangen deles opp, og de forskjellige grupperingene skal kunne trene på sitt eget felt.

- I neste fase skal arbeidsprosesser gjøres interaktive. Det skal lages scenarier, for eksempel i akuttmottaket.  Spillet vil bli laget rom for rom, da det er ikke mulig å ta for seg hele sykehuset med en gang, sier innovasjonslederen.

Premiere neste vår

Det interaktive simulatorspillet i 3D blir innovasjonsavdelingens flaggskip, men det er ikke spikret hvem som skal lage de utvidede fasene av spillet. Dersom finaniseringen går i orden, kan de ansatte ta i bruk dataspillet våren 2013.