– Vi har nominert 10 fortjente kandidater til årets Christian Frederik-pris. De nominerte har alle truffet noe i oss som bor  i mosseregionen, de fleste har også truffet mennesker som bor langt herfra, sier juryleder Pål Enghaug, ansvarlig redaktør i Moss Avis.

Sms-avstemning

Christian Frederik-prisen deles ut for femte gang under Mossegallaen på Parkteatret neste lørdag. En sms-avstemning  avgjør hvem som får prisen.

Slik stemmer du:

Start meldingen med MA CFPRIS + nummer på din kandidat (f.eks. MA CFPRIS 3) til nummer 2303.

Det koster tre kroner pr. melding og avstemmingen avsluttes 24. januar klokken 12.00.

Statuttene

Dette er statuttene for Christian Frederik-prisen:
Prisen skal deles ut til lag og foreninger eller enkeltpersoner, som bidrar til et godt miljø i Mosseregionen. Vinneren skal gjennom sin innsats og arbeid i året som har gått vist resultater til det beste for regionens innbyggere.

De nominerte

1. Drosjesjåfør Georg Balogh Christiansen:  For sin medmenneskelighet. Ble hele Norges Georg. Aldri har en sak vært lest så mye på mobilplattformen til noen avis i Norge. Leserbrevet som takket Georg spredde seg via Facebook.

2. Tjukkasgjengen: Engasjerte først hele mossedistriktet og deretter hele landet.

3. Brede Bøe: Engasjerte da stortingsrepresentant Tor Erik Forsberg ble vraket på stortingsvalglista med et leserinnlegg som først sto å lese på moss-avis.no og Moss Avis. Innlegget skapte nasjonal debatt.

4. Jon Michelet: Forfatteren fra Larkollen kom sist høst med første bok av tre i sitt livsverk «En Sjøens helt – Skogsmatrosen». Har solgt 50.000 eksemplarer av boken.

5. House Of Foundation: Bokhandel og kultursenter i Møllebyen i Moss som ble belønnet med forfatterforeningens pris som Årets Bokhandel for 2012. Arrangerer også Møllebyen Litteraturfestival. Får 300.000 kroner årlig via Norsk kulturråd de neste tre årene.

6. Malin Westerheim: 19-åringen fra Krapfoss Sportsskytterlag har hatt et eventyrlig år, og har skutt seg inn i verdenseliten. Hun ble trippel europamester i rifle og ble også tatt ut til OL i London, der hun var Norges yngste utøver. Hun ble nummer 5 i prøve-OL, der hele verdenseliten deltok.

7. Celine Therese Herud: Herud (17) kronet sesongen med et sterkt VM-gull i laser 4.7 i Argentina, som 16-åring. Herud er ved årsskiftet ranket som beste norske jente i sin nye båtklasse, Laser Radial.

8. Mads Østberg: Rallyesset fra Våler er distriktets ledende idrettsutøver. 25-åringen har etablert seg i verdenstoppen etter en meget jevn og spennende sesong. Fikk fabrikksete hos Ford-teamet M-Sport på slutten av 2012-sesongen etter å ha blitt nummer 4 i VM.

9. Teaterkråkene: For forestillingen om Jungelboken som holdt høy nasjonal klasse på absolutt alle felt.

10. Death by Unga Bunga: Hadde sitt nasjonale gjennombrudd og spilte på By:Larm vinterstid og på en lang rekke festivaler gjennom sommeren.

Tidligere vinnere

HK Herulf Moss fikk den første Christian Fredrik-prisen i 2009. I 2010 fikk svaksynte men aktive Bedir Yiyit prisen. I 2011 var det Kulturskolens Applaus Highlights som ble prisvinnere og i 2012 tok rallykjører Mats Østberg prisen.

Video fra tidligere Mossegalla