Avventer ytterligere konkurranseutsetting

– Nå skal vi først innføre bestiller-utførermodellen, så får vi se videre fremover når dette opplegget er oppe og går, sa Høyres Kjellaug Nakkim (t.h). Fra venstre på bildet: Sindre Westerlund Mork (V), Cathrine Orm (V), Halvard Sand (KrF) og Erlend Wiborg (Frp).

– Nå skal vi først innføre bestiller-utførermodellen, så får vi se videre fremover når dette opplegget er oppe og går, sa Høyres Kjellaug Nakkim (t.h). Fra venstre på bildet: Sindre Westerlund Mork (V), Cathrine Orm (V), Halvard Sand (KrF) og Erlend Wiborg (Frp). Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det borgerlige flertallet innfører bestiller-utførermodellen, men avventer ytterligere konkurranseutsetting inntil videre.

DEL

Det vil nok de ansatte på Orkerød sykehjem, renovasjonstjenesten og revisjonen merke seg. Det var nemlig disse tre virksomhetene som rådmannen eventuelt foreslo kunne konkurranseutsettes.

Se rødt

Og som Moss Avis har omtalt fikk dette Fagforbundets Hilde Torgersen til å se rødt. Hun mente rådmannen gikk lenger enn det politiske vedtaket tilsa og fryktet at 250 stillinger kunne bli konkurranseutsatt.

Men i gårsdagens møte i formannskapet gikk de borgerlige innfor å en bestiller-utfører organisering, men uten å gå inn for konkurranseutsetting av de tre omtalte virksomhetene i denne omgang.

LES OGSÅ: Ville stanse formannskapsmøte

På plass

– Nå må vi først få denne modellen på plass, påpekte Høyres gruppeleder, Kjellaug Nakkim.
– Vi vil at dette skal fungere før vi vurderer å gå videre. Husk at det allerede er vedtatt å konkurranseutsette den nye bo og servicesenteret i Skoggaten, påpekte hun.

Aps Tomas Colin Archer ba om at hele saken ble trukket inntil videre. Han viste til at de tillitsvalgte ikke hadde fått uttalt seg på ordinær måte på grunn av streiken.

LES OGSÅ: Fikk gjennomslag for fritt brukervalg i Moss

Dypt uenige

Men ordfører Tage Pettersen forsikret om at dette skal det bli anledning til før behandlingen i bystyret. Rødts Eirik Tveiten tok ordet og fremholdt at det er prinsipielt galt å tjene penger på andres behov for omsorg.

KrFs Halvard Sand mente at ideelle organisasjoner kan gjøre slike oppgaver like bra som kommunen. De kan også ha med seg hjertet i en slik jobb, understreket han. Mens Frps varaordfører, Erlend Wiborg syntes det er helt greit å noen tjener penger på omsorgstjenester.

– Vi vet alle hvordan dette vil foregå, poengterte Aps Hanne Tollerud. – Noen vil legge inn et lavt anbud for å få jobben. Men ved neste korsvei vil prisen bli presset opp. Men dette er vi ideologisk dypt uenige om. Derfor vil ingen greie å overbeviste noen andre rundt bordet her i dag, fremholdt hun.

LES OGSÅ: Vil ha idéblomstring om Peterson-tomten

Artikkeltags