Avviser grådighet

Flere heltidspolitikere Venstres Sindre Westerlund-Mork mener at flere heltidspolitikere på rådhuset i Moss vil gi en bedre styring av kommunen. Han refser dagens flertall for å ha økt eiendomsskatten og sløst med pengene. foto jon-ivar fjeld

Flere heltidspolitikere Venstres Sindre Westerlund-Mork mener at flere heltidspolitikere på rådhuset i Moss vil gi en bedre styring av kommunen. Han refser dagens flertall for å ha økt eiendomsskatten og sløst med pengene. foto jon-ivar fjeld Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Venstres Sindre Westerlund Mork mener det er helt nødvendig med flere heltidspolitikere for å få slutt på pengesløsingen i kommunen.

DEL

Venstres frontfigur avviser at han er ute for å berike seg selv ved å stemme for et kjempehopp på ca. femti prosent i politikergodtgjørelsene. Men disse utgiftene kan altså gå rett til værs med det forslaget som nå ligger på bordet. Det er snakk om en økning fra fem millioner til opp mot åtte millioner.
Men Venstres Sindre Westerlund-Mork reklamerer likevel varmt for flere heltidspolitikere på rådhuset i Moss.
– Det har gått over stokk og stein med dagens styring av økonomien med Ap, SV, Rødt ved roret. Hvis flere politikere får muligheter til å drive politikk på heltid, så kan vi få ryddet opp sier Westerlund-Mork.
– Så hvis du og andre lokalpolitikere får anledning til å sitte mer på rådhuset, så vil alt gå så meget bedre i Moss kommune?
– Ja, dagens flertall har økt eiendomsskatten og sløst bort mye. Det kan vi rydde opp i, hevder Venstres leder.
– Men dette blir jo dyrt?
– Det er mulig, det. Men dette handler også om prinsipper og at mindre partier også skal drive en forsvarlig saksbehandling, presiserer Westerlund-Mork.


– Jeg er for at politikere skal ha rimelige, økonomiske vilkår, sier Frps Erlend Wiborg.
– Men nå går Ap, Høyre og Venstre altfor langt.
– Dette gir et feil signal når Moss store overfor store utfordringer .
– Men Frp er jo for parlamentarisme. Det kan jo bli enda dyrere?
– Med vårt system vil flere utvalg blir fjernet og da bør ikke dette bli så dyrt, poengterer Wiborg.

Høyres gruppeleder, Tage Pettersen, mener ingen per i dag vet eksakt hva kostnadene blir.
– Jeg vil minne om at dette også kan gi innsparinger i form av færre utvalg.
– For øvrig ligger Moss kommune i dag lavt med godtgjørelser. Ellers tror jeg at flere heltidspolitikere kan gi bedre økonomistyring.
– Bedre politisk styring fra både posisjon og opposisjon er det viktigste med dette forslaget, sier Aps Tomas Colin Archer.
– Med bedre godtgjørelser kan også flere fra det private engasjere seg i lokalpolitikken og ikke bare offentlig ansatte, påpeker han.

Del på Facebook

Artikkeltags