Båtbrann på Fuglevik

Av , og
Artikkelen er over 5 år gammel

En fritidsbåt sto i full brann på Fuglevik båthavn i Rygge lørdag ettermiddag. De som var ombord i båten, hoppet ut i tide. Mange skuelystne fulgte dramatikken.

DEL

Ifølge nettleder i Moss Avis, Sigrid Edin Holmsen, som var på stedet, ble båten fraktet ut av havnen etter at den tok fyr.

Det smalt skikkelig, og så begynte det å brenne veldig fort.

- Det smalt skikkelig, og så begynte det å brenne veldig fort. Det var snakk om sekunder før svart røyk veltet opp og flammene var godt synlig fra brygga. Heldigvis hoppet de som var ombord raskt ut av båten og fikk lynsrask bistand fra Fuglevik Båtservice, som fraktet båten ut av småbåthavna, sier hun.

Se video ved å trykke på hovedbildet.

Operasjonsleder Terje Nordang i Østfold politidistrikt bekrefter overfor Moss Avis at det var tre personer om bord i snekka. Disse hoppet over bord, og alle skal ha kommet seg til land, tilsynelatende uskadd.

Badeplassen nærmest havnen ble evakuert.

Det var veldig mye folk på stedet, og mange av disse fulgte med på brannen i det som var en hvit plastsnekke på 22 fot.

Badegjester evakuert

- De ansatte på stedet sørget for at badeplassen nærmest havnen ble evakuert og at folk kom seg opp av vannet, da man fryktet eksplosjon dersom båten hadde hatt gass ombord. Det gikk heldigvis bra, sier Holmsen.

Brannvesenet ankom noen minutter før klokken 17, tett etterfulgt av en patruljebil fra politiet samt redningsskøyta RS Sundt. Da var båten allerede totalt utbrent, og det var kontroll over situasjonen.

Brannvesenet hadde både båt og brannbil med, og drev etterslukning en periode. Den svarte røyken kunne sees fra både Moss og Fredrikstad, og skuelystne båtfolk kom også til og fulgte slukkingen fra sjøsiden.

SE VÅRT BILDEGALLERI FRA BÅTBRANNEN!

Tok fyr ved bensinpumpen

Et annet øyevitne sier til Moss Avis at noen skal ha sett at båten tok fyr ved bensinpumpen.

Politiet vil på sin side ikke si noe om årsaken til brannen foreløpig.

- Det er for tidlig å si noe mer konkret om hvordan brannen startet, opplyser operasjonsleder.

- Vi skal forhøre oss med de som var om bord, legger han til.

De ansatte i båthavna og Fuglevik båtservice får ros av publikum for å ha handlet lynraskt. At den brennende båten ble tauet raskt vekk, hindret spredning til andre båter som lå tett i tett i båthavnen lørdag ettermiddag.

Båten er totalskadd og utbrent. Det er ikke meldt om personskader.

Se video ved å trykke på hovedbildet.

LES OGSÅ: Sjekk hvor livsfarlig en båtbrann kan være

Nå kjøper folk større båtmotorer

Har du tips eller bilder? Send det til internett@moss-avis.no eller MATIPS til 2005

Artikkeltags