Gå til sidens hovedinnhold

Bauhaus åpner i Vestby

Artikkelen er over 11 år gammel

Ekteparet Arne og Gunvor Vedvik får både Bauhaus og 50 outlet-butikker som nye naboer. De er spent på hvordan trafikken blir.

Åpningen av Norwegian outlet-konseptet til Ådne Søndrål ligger en drøy måned frem i tid.
I dag er det Bauhaus det gjelder, og i går kunne folk fra nabolaget gå uforstyrret rundt i varehusgiganten før det store innrykket.
Moss Avis var også invitert, og mellom reolene fant vi altså ekteparet Arne og Gunvor Vedvik.
Selv om de ikke får Bauhaus og Norwegian Outlet helt inn på husveggen, gjør de seg noen tanker om trafikken som de to etableringene vil generere.
– Ja trafikken skal bli interessant, men i dag er vi bare ute og kikker. Det er enorme dimensjoner, sier de om Bauhaus, som altså har sin offisielle åpning i dag.

Ikke på fløyel

Det var administrerende direktør Mads Jørgensen som orienterte pressen i går. Han kunne fortelle om et heller tungt møte med norske kunder.

– Varehuset på Liertoppen mellom Oslo og Drammen var vårt første. Der åpnet vi i 2007 og de to første årene ble særdeles tøffe. Vi tapte store penger og hadde både ledelsesmessige utfordringer, og noen investeringer som ikke var helt ok. Vi tror at tallene for 2009 er bedre, og at vi begynner å tjene penger i dette året.

Bygger stort

Målet for Bauhaus i Norge er 10 varehus.
– Vi vurderer tomter, men har ikke gjort noen valg ennå. Konseptet er uansett å bygge stort. Vi skal ha bransjens største sortiment, og vi skal være best og billigst. Nytt i Vestby blir selvscanning på noen av kassene, og vi er spent på hvordan kundene vil motta det.

Drive in

Og det nye byggevarehuset i Vestby er virkelig gigantisk, med alt fra «womens Club» til barneaktiviteter og drive-in.
Det siste handler om å kjøre inn i varehuset for å lesse opp varene man har kjøpt.
– Vår «womens Club» har også blitt godt mottatt. Kvinner er lei av å vente på en mann som aldri får gjort ting i huset. De vil klare seg selv, og det skal vi hjelpe dem med, sier Jørgensen.

Godt omland

Administrerende direktør er spent på mottakelsen, og om dette varehuset får en penere start enn Bauhaus på Liertoppen.
– Vi mener at Bauhaus Vestby vil ha et kundepotensial på en halv million mennesker, og dekker områdene Oslo syd, Follo og Østfold.

Jørgensen må innrømme at Vestby i utgangspunktet virket som litt «in the middle of nowhere», men at Bauhaus har revurdert dette.
– Vestby har faktisk et veldig godt omland. Det nye varehuset har eksponering mot E6 med 34.000 forbipasserende biler i døgnet. Vi håper jo at vi har tatt en riktig beslutning med denne etableringen.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.