– Jeg trodde først det var en spøk, sier den eldre kvinnen som ønsker å være anonym.

– Det første som skjedde var at de to pilleboksene ble konfiskert av Tollvesenet på Gardermoen. Deretter var pillene innom Kripos, før saken havnet i Moss. Da siktelsen fra politiinspektør Rolf Liaaen Nissen kom, og jeg ble forberedt på fengsel i 15 dager, betinget med to års prøvetid og bot på 5000, tenkte jeg at dette må ha gått litt over stokk og stein.

På dopinglisten

Det Mossekvinnen ikke visste, var at preparatet hun tar, blant annet står oppført på den olympiske dopinglisten. Riktignok i helt andre, og mye større doser enn det her er snakk om, noe også legen hennes kommenterer i egen sak i denne avisen.

– Jeg har tatt dette preparatet i mange år. Jeg får det foreskrevet av legen min, gynekolog Inger Øverlie, og henter det på apoteket i Moss. Øverlie har blant annet doktorgrad i kvinners overgangsalder, og jeg føler at dette tilskuddet gjør meg godt i aldringsprosessen.

Helseprodukt

Det var da Mossekvinnen skulle kjøpe glucosamine på nettet til familiens hund, at hun oppdaget at man faktisk også kan få kjøpt DHEA-produktet.

– Det slo meg absolutt ikke at dette kunne være ulovlig. Jeg bestilte like godt to glass til 60 kroner per stykk. Dette er tross alt et produkt som til og med Wenche Myhre har stått fram og reklamert for, og som gjerne presenteres på nettet sammen med andre naturprodukter og Omega 3.

Oppgitt

Møtet med politiet i Moss ble ingen hyggelig opplevelse, ifølge Mossekvinnen.

– Legen min støttet meg i sakens anledning, men jeg ble så oppgitt at jeg bare ville betale de 5000 kronene og få hele episoden ut av verden. Det som trigger meg slik at jeg likevel velger å fortelle min historie, er alle sakene politiet henlegger på grunn av manglende ressurser. Da jeg for eksempel sist leste om denne båteieren i Son som serverte politiet beviser og alt, men som likevel får beskjed om at saken er henlagt, ble jeg sint. Hva slags rettsstat er det vi lever i? Her bruker politiet et helt år på mine to pilleglass og får meg straffedømt, mens tyver går fri?

Mossekvinnen legger til at da det virkelig begynte å stramme seg til rundt de to
pilleglassene hennes, ringte hun til Liaaen Nissen og tilbød seg å komme ned på stasjonen for å forklare hva det hele dreide seg om.
– Han var ikke interessert i å snakke med meg.

Tar pillene fortsatt

Den eldre kvinnen tar fortsatt pillene som anbefales i forbindelse med aldring.
– Jada. Legen min skriver dem ut, og jeg henter dem på resept ved et apotek i Moss. Lovlig og helt greit, samtidig som jeg altså er straffedømt.

En drøy påminnelse om politiets prioritering, eller mangel på sådan, mener 66-åringen.

Les også: Frykter doping blant mosjonistene.