Bli med til topps

Ordfører Tage Pettersen og leder i 1. Jeløy speidergruppe, Peik Næsje vil ha mossingene ut av sofaen til helgen.

Ordfører Tage Pettersen og leder i 1. Jeløy speidergruppe, Peik Næsje vil ha mossingene ut av sofaen til helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Kommende helg kan det bli folksomt på toppene på Jeløy når Trefjellsturen arrangeres for sjette året på rad.

DEL

Å nå toppen av Rambergtoppen, Bjørnåsen og Røedsåsen på én eller to dager, er et lavterskeltilbud til hele byens befolkning.

Det er 1. Jeløy speidergruppe som står som arrangør av Trefjellsturen, og leder Peik Næsje håper at riktig mange legger turen til Jeløy i helgen.

Aktiviteter og moro

- Vi som er speidere er interessert i at så mange som mulig skal komme seg ut i friluft og få en naturopplevelse. Dessuten er dette en fin måte for oss i 1. Jeløy speidergruppe til å gjøre noe for andre, og ikke minst få vist frem hva vi driver med, sier Næsje.

På alle de tre toppene er det lagt opp til aktiviteter i regi av speiderne, med konkurranser og salg av mat og drikke.

Alle som i løpet av lørdag eller søndag kommer seg til topps på Rambergtoppen, Bjørnåsen og Røedsåsen får dessuten et jakkemerke i bronse.

Bo på "hotelt"

De som ikke får nok frisk luft bare ved å komme seg til topps alle tre steder, kan i år også få overnatte utendørs.

- Vi har kjøpt inn telt og kan tilby gratis overnatting på Røed fra lørdag til søndag, hvis noen er interessert i det. Der ute blir det for første gang et «hotelt». Det eneste man trenger å ta med er liggeunderlag, sovepose og egen mat, smiler Næsje.

Alle kan bli med

Ordfører Tage Pettersen tidligere deltatt på arrangementet, men er bortreist kommende helg. Han er imidlertid full av lovord om hva speiderne har satt i gang.

- Dette er en fin tradisjon og et godt initiativ. I og med at dette er et lavterskeltilbud er det nok fler som «tør» å bli med, sier Pettersen.

Ordføreren understreker at dette er en gylden mulighet for alle innbyggere, nye som gamle, unge og eldre til å bli bedre kjent i distriktet.

Ta bilder og del dem!

Moss Avis ønsker at så mange som mulig foreviger turminnene på trefjellsturen og deler bildene med avisens lesere. Alle turdeltakere inviteres derfor til å ta frem mobilkamera og knipse i vei. Bildene kan publsieres på Instagram, for de som bruker det. Bruk da hashtagg #mossavis og skriv kort hvem som er på bildet og hvor det er tatt. Alternativt kan bildene sendes som MMS til 2303, start meldingen med MA  TOPPTUR

- Bildene fra leserne publiseres fortløpende på bildegallerier på moss-avis.no (nett og mobil), og tre heldige bidragsytere trekkes ut og får en premie fra oss, sier digitalredaktør i Moss Avis Sigid Holmsen.

Konkurranse

Nytt av året er egen konkurranse hvor den barnehagen som har flest deltagere på turen vinner turutstyr for hele 10.000 kroner.

- Når deltagerne skal stemple turkortene sine får de spørsmål om de har barn i barnehage. Den barnehagen som har flest barn på tur til helgen vinner turutstyret, forklarer Næsje.

Mens de tidligere Trefjellsturene har vært mer eller mindre selvfinansiert, har 1. Jeløy speidergruppe denne gang et budsjett på hele 190.000 kroner. 130.000 av disse har de fått i støtte fra fylket gjennom Østfold Barne- og Ungdomsråd. Resten er sponsormidler og inntekter fra salg.

- Mye av disse pengene går til engangsutgifter, blant annet til basen vi setter opp på Røed, forklarer Næsje.

- Bruk beina

På Røed gård vil også Direktoratet for naturforvaltning være til stede med utstilling, konkurranser og informasjon.

Både Næsje og Pettersen oppfordrer til at deltagerne lar bilen stå, og bruker sykkel eller rett og slett går fra topp.

- Når bergenserne klarer å få til sin Syvfjellstur i løpet av en helg, så bør mossingene klare tre topper uten bil, sier Pettersen.

Artikkeltags