Blir Norges mann i Islamabad

Leif Larsen (innfelt) reiser til den pakistanske hovedstaden og blir ambassadør der.

Leif Larsen (innfelt) reiser til den pakistanske hovedstaden og blir ambassadør der. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Leif Larsen fra Rygge er i statsråd utnevnt til Norges ambassadør til Pakistan.

DEL

I «Nytt fra statsråd» leser vi at den nye ambassadøren tiltrer når Utenriksdepartementet bestemmer det. Dette betyr at Leif Larsen drar fra Dyreveien i Rygge til hovedstaden Islamabad trolig i månedsskiftet august-september og tar fatt på en periode av to års varighet som Norges fremste sendemann til Pakistan.

Godt kjent

– Det er et land jeg kjenner svært godt, sier Larsen. I dag arbeider han som seniorrådgiver i UD, der han i snart tre år har vært spesialrepresentant for Pakistan og Afghanistan.
– Det er vel ikke akkurat det roligste hjørnet i verden du reiser til?
– Nei, det er så. Det er klart at Pakistan påvirkes av det som skjer i Afghanistan. Og landet har også interne utfordringer i form av sekterisk vold. Men problemene skal ikke overdramatiseres. Det er bare visse områder i Pakistan som er urolige, sier den vordende ambassadøren til Moss Avis.

Bra forhold

– Hva kan du si om forholdet mellom Pakistan og Norge?
– Det er bra. Forholdet er litt preget av at 35.000 nordmenn har pakistansk bakgrunn. Norge yter årlig 100 millioner kroner i utviklingsbistand til Pakistan. Og de to landene samarbeider på en rekke områder, både politisk og praktisk, sier Larsen.

Ivareta og bistå

En ambassadørs fremste oppgave er å ivareta Norges interesser i det aktuelle landet, utvikle samarbeidet videre og dessuten bistå norske borgere når det måtte være påkrevd.
– Det blir en prioritert oppgave å få på plass et politi- og justissamarbeid mellom våre to land, framholder han som blir vår mann i Islamabad.

Leif Larsen kommer opprinnelig fra Stavanger. Han bodde en del år i Våler, men de siste par tiårene har han residert i Rygge. Larsen har hovedfag i historie fra Universitetet i Bergen og kom inn i utenrikstjenesten via Utenriksdepartementets aspirantkurs i 1984.

I 2008 slapp han for øvrig uskadet fra Talibans angrep på Hotel Serena i Kabul, der en journalist fra Dagbladet ble drept.

Artikkeltags