Brenner for frivilligheten

Janne Gjessing, Pål Enghaug, Torill Sørenssen, Magne Henriksen og Helen Mollatt setter fokus på frivillighet gjennom en egen seksjon i Moss Avis. Mandag er det verdens frivillighetsdag.

Janne Gjessing, Pål Enghaug, Torill Sørenssen, Magne Henriksen og Helen Mollatt setter fokus på frivillighet gjennom en egen seksjon i Moss Avis. Mandag er det verdens frivillighetsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mandag markeres Frivillighetens dag over hele verden. I Moss Avis får du en egen seksjon om frivillighet.

DEL

Frivillighetens dag er en dag for å trekke frem alle de frivillige som bruker sine krefter på uegennyttig innsats. Hver dag legges det ned en enorm samfunnsinnsats av frivillige. Det være seg i idrettslag, på korpsøvinger, i lag og foreninger, i politisk arbeid og i menigheter og organisasjoner.
På mandag får du også som leser av Moss Avis en egen seksjon som tar for seg frivillighet.
– Vi ble for en tid tilbake utfordret av Helen Mollatt på HomeStart-kontoret og Torill Sørensen i Frivilligsentralen om vi ville vie avisen vår mandag 5. desember til frivillighet. Frivilligheten er omtalt i en eller annen form, omtrent hver dag i våre spalter, men vi likte ideen med å sette fokus på denne delen av samfunnslivet, sier nyhetsredaktør Magne Henriksen i Moss Avis.

Egen seksjon

Det har medført at avisen denne mandagen vil speile frivillighet fra barnsben og opp til alderdom.
– Redaksjonen har laget artikler fra alle våre seks kommuner, Moss, Rygge, Råde, Våler, Hobøl og Vestby. Vi har vært på ungdomsklubben Lakk i Larkollen og vi har besøkt de frivillige som bemanner redningsskøyta RS Sundt hver dag hele året. Vi har selvfølgelig også besøkt Frivilligsentralen i Svinndal som er selve hjertet i bygda. Og for å sitere damene på kjøkkenet i Svinndal: Her i Svinndal gjøres alt på dugnad, ellers blir det ikke gjort noe.
– Vi vil med denne seksjonen i avisa vise at vi bryr oss om Moss, om distriktet og alt det som skjer her, sier Pål Enghaug som er ansvarlig redaktør i Moss Avis.

Stolte

Helen Mollatt og Torill Sørensen som tok inititivet til prosjektet er spent på resultatet og har selv vært ansvarlige for å fylle et bilag som følger med Moss Avis på mandag med stoff fra frivilligheten i distriktet.
– Vi opplevde fort at bilaget ble fullt og vi måtte dessverre takke nei til flere som ønsket å være med, sier Sørenssen.
– Vi som jobber med frivillighet hver dag, ser hvilke verdier som skapes og hvor mye det betyr for den enkelte som bidrar å få være med. Vi vil gjerne ha flere slike prosjekter for å øke interessen for frivillig arbeid i Moss og området rundt. Frivillighet griper inn i alle deler av livet og må være tilstede for å få samfunnsmaskineriet til å gå rundt, sier Helen Mollatt.

Artikkeltags