Gå til sidens hovedinnhold

Brith Bakken ble årets kjøkkensjef 2012

Artikkelen er over 8 år gammel

Brith Bakken er kåret til Årets kjøkkensjef 2012.

- Å få denne prisen var en stor, stor overraskelse, og gjorde et dypt inntrykk, sier Brith Bakken til moss-avis.no.

Dette er en av de høyste utmerkelser innen kokkefaget, og ble delt ut under Norges Kokkemesteres Landsforenings landsmøte i Haugesund lørdag.

Østfolds meste kjente kokk har i mange år frontet lokalprodusert kortreist mat, og driver Brith's Matgleder på Dilling i Rygge.

Lagde Hver gang vi møtes-mat

Brith Bakken hadde ansvaret for matserveringen under årets sesong av Hver gang vi møtes, som ble spilt inn på Kjærnes gård i Våler. Her var hun med og lagde mat på oppimot 100 personer hver dag.

- Vi bodde på Kjærnes, og det var en fantastisk jobb å få være en del av. Vi var et team på ti kokker som mettet både artister, filmcruet og gjester, forteller Bakken.

LES OGSÅ:  "Godseier" Per Kjærnes håper på over én million seere

Da hun ble forespurt om hun var interessert i jobben, svarte hun:

- Det blir ingen trendy krusedullemat, take it or leave it! Dermed ble det servert bever, gjedde, bjørn og pottit.

I juryens begrunnelse står det blant annet at hun er en sjelden plante, jordnær og oppfinnsom. Hun har alltid markedsført det nære, ujålete kjøkkenet. Hun kan ikke kalles trendy, men har alltid vært i tiden. Hun kaller seg gjerne kokekjerring, og har stor omsorg for mat og gir omsorg til alle som trenger det.

- Dette har signaleffekt til mange som driver i det små, som jeg. Og som har holdt på faget i mange år, men som ikke er så mye framme i media.

Bortimot 200 personer var tilstede under tildelingen av årets pris, som besto av et diplom og en gravert glassblokk.

- Jeg blir rørt og ydmyk, samtidig som denne prisen forplikter. Det gjør godt å bli verdsatt for idealisme og håndverk, avslutter den stolte prisvinneren.