Bygger for 7,5 mill. hver dag

Februar 2014: – Psykiatrien skal holde til i det gule bygget, sier Dag Bøhler og Nina Kristiansen i prosjekt nytt Østfoldsykehus. vestibylen blir ferdig.  Begge foto: Trond Thorvaldsen

Februar 2014: – Psykiatrien skal holde til i det gule bygget, sier Dag Bøhler og Nina Kristiansen i prosjekt nytt Østfoldsykehus. vestibylen blir ferdig. Begge foto: Trond Thorvaldsen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nå produseres det for én million kroner i timen på det nye sykehuset på Kalnes. Om 20 måneder skal gigantbygget ta imot syke østfoldinger.

DEL

– Vi er nå inne i den mest hektiske perioden. Fra i fjor sommer og frem til påske er produksjonen på topp, sier prosjektdirektør Dag Bøhler og prosjektsjef samhandling Nina Kristiansen.

Cirka 600 håndverkere er i sving på byggeplassen, og nærmere 150 personer arbeider i byggeherreriggen. Byggeplassen er blitt så stor at de nå må ha to kantiner.
– Nå produserer vi for cirka 7,5 millioner kroner per dag. Men etter påske trapper vi ned, sier Bøhler.

– Hvordan ligger dere an i forhold til budsjettet?

– Vi har god kontroll på økonomien. Budsjettrammen fra 2011 på 5,09 milliarder er prisregulert og nå satt til 5,59 milliarder kroner, sier Bøhler.

66 prosent av det totale arbeidsomfanget er ferdigstilt.

– Allerede i mai neste år kommer de første ansatte og pasientene. Det blir psykisk helsevern og noen poliklinikker, sier Bøhler.
Og fra 2. november 2015 skal det være full drift i bygget.

Se bilder fra det nye Kalnes-sykehuset her.

Ligger over hverandre

– Dette er et sykehus hvor ansatte har utarbeidet gode og driftseffektive løsninger, sier Kristiansen.

Hun og Bøhler viser rundt i bygget som skal gi gode funksjonelle sammenhenger.
– I andre etasje ligger akuttmottak og deler av røntgen. Rett over, i tredje etasje, ligger intensivavdeling og operasjonssaler sammen med fødeavdeling – slik at også fødende raskt kan komme til en operasjonssal, forklarer Kristiansen.

LES OGSÅ: - Positive opplevelser med helsevesenet

Egen inngang

Flere av sengeområdene nærmer seg ferdig. Vegger og dører inn til enerommene er satt opp. Sykehuset på Kalnes blir landets eneste med bare enerom.
– Vi har valgt lav brystning i sengerommene, slik at pasientene også fra sengen kan se ut, sier Bøhler. I sykehuset vil det totalt bli seks atrier. To av dem blir lekeplass for små pasienter:

– Psykiatrien vil ha et atrium, og barne- og ungdomspsykiatrien får sin egen inngang, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Se de første bildene fra Kalnes-sykehuset

Artikkeltags