Tre konfirmanter, i lag med familiemedlemmer og andre frivillige, har brukt konfirmasjonstiden til å sette sammen en kopi av Tomb kirke med Lego. Søndag skal den vises fram i samme kirke under en samtalegudstjeneste.

Utallige timer

Før det har de tre guttene brukt mye tid på å få den ferdigstilt. Menighetspedagog Kristine Lund Almås, som står bak idéen, forteller at de først måtte lage en elektronisk Lego-versjon av Tomb kirke. Dette for å klargjøre hvilke klosser de måtte gå til innkjøp av. Deretter har de brukt omtrent en halvannen uke på å sette sammen alle klossene.
– Vi har med vilje ikke regnet sammen arbeidstimer, men det er mye, smiler Almås og legger til at det ikke ville vært mulig uten hjelpen de har fått fra foreldre og andre frivillige.

Gir mening

Utgiftene har menigheten måtte ta seg av selv. Til sammen regner Almås med at Legoen har kostet rundt 10.000 kroner.  
– Vi har fått noe hjelp av «Y-s Men» Råde og KFUK (Kristelig Forening for Unge Kvinner, journ. anm.) for å få dette til, men det er klart at 10.000 kroner er mye for tre konfirmanter, sier hun.

Likevel er hun rask med å påpeke at det har vært verdt det.
– Vi gir har gitt dem kunnskap i å bygge noe sammen. De lærer om samarbeid og det å jobbe under press. Samtidig får de vite om hvordan kirken er bygd opp og hvorfor, forklarer hun.

Også konfirmantene selv mener de har fått mye ut av det alternative opplegget.
– Det har vært hektisk, men gøy, sier Kristoffer Westin.
– Vi har lært mye om kirken, legger Adrian Pettersen til.
– De har bevist at de klarer, bare de får noe de synes er gøy å mestre, sier Almås om de tre guttene.

Kan bli stilt ut

Hva som skal skje med Lego-kirken etter konfirmasjonen er noe usikkert. Almås sier den sannsynligvis vil bli utsilt i rådhuset, biblioteket eller menigheten.

– Den skal i hvert fall ikke bli demontert, forsikrer Almås.