Bystyret vil ha ny Høienhald-behandling

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Bystyret gikk i går med på Høyres forslag om å be kontrollutvalget om å ta en ny gjennomgang av den omfattende Høienhald-saken.

DEL

Moss Avis skrev om denne saken i forrige uke. Hjelpeverge Margareth Eriksen ønsket ny behandling i bystyret for å se om kommunen hadde handlet urett mot beboere i Høienhald borettslag.

Snytt av kommunen?

Eriksen har i åtte år jobbet med å skaffe dokumentasjon for å bevise at Moss kommune har snytt beboere i Høienhald borettslag for til sammen mange millioner kroner. Høyre fremmet i går forslag om å sende saken til ny behandling i kontrollutvalget og fikk tilslutning til det.

– Da går den nå til kontrollutvalget for ny behandling for å komme tilbake til bystyret etter det, sier Tage Pettersen.

Omfattende

Også Frp ønsket at kontrollutvalget skulle se på saken igjen.
– Denne saken er såpass omfattende, med dokumenter fra så langt tilbake i tid og med mistanke om forskjellige ting. Derfor mener vi at det er på sin plass med en ny runde i kontrollutvalget for å få avsluttet dette på den riktige måten, sier Erlend Wiborg.

Les også: Moss kommune nekter for at Høienhald-beboerne er snytt

Fikk ikke eie før i 2007

Kvinnen som Eriksen er hjelpeverge for fikk kun tilbud om å leie leiligheten i Høienhald borettslag, ikke å kjøpe. Dermed brøt kommunen sin informasjonsplikt, mener Eriksen.

Da hun i 2002 ønsket å kjøpe den, nektet Moss kommune henne det, selv om hun oppfylte de særskilte boligsøkerkravene.
Eriksen mener at hun har bevis på at kommunen bevisst sørget for å få utbetalt tilskudd og etableringslån fra Husbanken på feil grunnlag i 1991.

Pengene var øremerket psykisk og fysisk utviklingshemmede men havnet i stedet hos kommunen, mener hun.
– Dermed har disse beboerne måttet betale på kommunens egenkapitallån i stedet for sitt eget, sier hun.

Artikkeltags