Cecilie Hansen hadde vært og delt ut klær hun hadde samlet inn til uteliggere i Oslo.

Del på Facebook

Midt på dagen, ble hun tilsnakket av Barnevernsvakta og anmodet om å ta med seg sine to sønner og forlate stedet. Hansen vet ikke om hun tørr og ta med seg barna, for å dele ut klær og soveposer mer.
– De er helt vanlige mennesker, som samfunnet vårt ser ned på. Når folk prøver å gjøre noe i samfunnet vårt, bør de ikke skremmes. Stakkars dame. Dette syntes jeg var veldig drøyt, sier Nina Sølling, som jobber for Foreningen for en human narkotikapolitikk.
– Jeg deler ofte ut ting, helt alene. Også på kveldstid. Jeg har aldri følt meg uttrygg eller redd. De angriper da ikke folk som vil hjelpe dem. De er mennesker som har opplevd mye og som er syke, sier Nina Sølling frivillig på tredje året.

Engasjert

Cecilie Hansen har et brennende ønske om å hjelpe. Sønnen hennes på sju år har engasjert seg og gir mye av lommepengene sine til bostedsløse.

- Jeg tar ikke med meg ungene mine overalt. På dagtid og sammen med meg på et offentlig sted, anser jeg som trygt, sier tobarnsmor, Cecilie Hansen.


Psykolog Palle Jørgensen, er ansatt ved barnevernspedagogutdanningen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.
– Hvis en mor, som er trygg omsorgsperson tar med seg sine barn og viser medmenneskelighet ved å dele ut gaver til andre som ikke har det så godt, kan jeg vanskelig se at det kan være skadelig. Det som er viktig er å snakke med barn i etterkant sånn at de ikke går med ubesvarte spørsmål. Her uttaler jeg meg bare på grunnlag av de opplysningene jeg har i saken, sier Jørgensen.