Den lengste Tjukkas-turen noen sinne

Det spørs om de disse damene er like lystige når de kommer frem til Drøbak.

Det spørs om de disse damene er like lystige når de kommer frem til Drøbak. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag formiddag la drøyt 30 medlemmer i Tjukkasgjengen ut på langtur. Målet var Drøbak.

DEL

Fra Høyda i Moss til båthvana i Drøbak er det 33 kilometer. Den turen regner de med skal ta rundt seks timer. I fjor gikk de fra Moss til Hankø, men årets tur blir litt lengre – og ikke minst tøffere.

– Ikke gå ut for hardt og tro at dere er supermenn. Det får dere igjen på slutten. Tro meg, sa Tjukkas-general Jan Ellefsen før start.

Litt satt ut av sykdom skulle Ellefsen selv ikke gå årets langtur, men følge de andre fra bil.

– Vi har med følgebil med drikke og klær, og skulle noen av en eller annen grunn få behov for å bryte turen vil de bli tatt godt vare på, sier Anita Tørmoen som sammen med mannen, Jørn er turledere.

SE TJUKKASGJENGENS MUSIKKVIDEO TIL HØYRE FOR SAKEN

LES OGSÅ: Tjukkasgjengens lange lørdag

Mat og drikke

Matstasjon vil det bli i Son og Krokstranda og alle deltakerne hadde på forhånd lastet ned digitale kart for ikke å gå seg bort på turen.

37 personer var påmeldt på forhånd og da Tjukkasgjengen la av gårde fra Høyda lørdag formiddag var de fleste på plass. Noen var kommer langveis fra for å være med og i turfølget var Tjukkaser fra Østfold, Vestfold, Lillestrøm og Oppland. Per Arne Ekre og Jostein Korsrud hadde tatt turen helt fra Fåberg for å gå på langtur.

– Vi kom til Moss i går og gleder oss veldig til å gå sammen med andre Tjukkaser. Vi har gått langt tidligere, men dette er første gang vi skal gå så langt som 3,3 mil, sa de to spreke herrene før start.

Artikkeltags