Denne eiendommen har hatt en prisnedgang på 24 prosent på 12 år

Larkollveien 765 (også kjent som Festningen), er nylig solgt for 17.68 millioner kroner. For 12 år siden var prisen rekordhøye 23,3 millioner kroner.

Larkollveien 765 (også kjent som Festningen), er nylig solgt for 17.68 millioner kroner. For 12 år siden var prisen rekordhøye 23,3 millioner kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eiendommen kjent som Festningen i Larkollen er solgt for 17,68 milloner kroner. Det er 5,46 millioner færre enn for 12 år siden.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Samme eiendom var i sin tid den dyreste fritidseiendommen i Norge, da den ble solgt for 23,3 millioner. Den opprinnelige prisantydningen var da på hele 50 millioner kroner.

Utenbys

Moss-avis.no har vært i kontakt med flere av byens meglere. Ingen kjenner til hvem som har stått for salget. Trolig dreier det seg om en megler i Oslo. En annen mulighet er at partene ikke har brukt noen eiendomsmegler i det hele tatt.

Det er et veldig lite marked for slike eiendommer

Det er en Oslo-kvinne som står oppført som kjøper. Hun ønsker ikke å kommentere saken til moss-avis.no.

Baard Janitz, daglig leder i DNB Eiendom i Moss, sier det ikke er overraskende at eiendommer i den prisklassen blir solgt til folk fra Oslo, også her i distriktet.

– Det er ikke uvanlig at de kjøper slike eiendommer, sier han.

Nisjemarked

Han kjenner ikke til det aktuelle salget, men tror en mulig forklaring på prisnedgangen kan være vanskeligheten ved å få solgt eiendommen.

– Det er et veldig lite marked for slike eiendommer. Det har nok blitt stadig færre interessenter med tanke på den økonomiske knekken for noen år tilbake, sier han og sikter til finanskrisen.

Artikkeltags