Denne sjarmøren savner eieren sin

Denne løshunden venter på å bli hentet av eieren sin. I mens blir han passet på av blant annet dyrepleier Andrea Hangerhagen ved Jeløy Dyreklinikk.

Denne løshunden venter på å bli hentet av eieren sin. I mens blir han passet på av blant annet dyrepleier Andrea Hangerhagen ved Jeløy Dyreklinikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Veterinær oppfordrer alle til å ID-merke hundene sine.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

En sort og hvit blandingshund på rundt tre år ble sist lørdag funnet ved Brattbakken på Jeløy. Nå etterlyser den eieren sin.

Hannhunden er én av mange som til slutt ender opp på Jeløy Dyreklinikk. Veterinær Ruth Anne Aas anslår at de mottar rundt én hund i uken.
– Pågangen er ganske jevnt fordelt gjennom hele året, sier hun.

Dyrt

Før hundene ender opp på klinikken er det som oftest politiet som får melding om en løshund i distriktet. Deretter blir Falken tilkalt for å plukke den opp, for å så frakte den til dyreklinikken. Det er en regning som eier må ta. I tillegg må man betale klinikken for daglige utgifter ved å ha hunden stående der. Det blir det fort masse penger ut av.

Aas håper flere vil vurdere å ID-merke kjæledyret sitt, da dette vil gjøre det svært lettere – og billigere – for eierne.

– Det har blitt mer vanlig de siste årene. Det er ikke lovpålagt, men det ligger veldig nært ved å bli det, sier hun.

Dersom du eier hunden som nå befinner seg på Jeløy Dyreklinikk bes du ta kontakt med klinikken på telefon 69 91 10 90.

Artikkeltags