- Det er lov å være skuffet

Tage Pettersen føler ikke slaget om DLD er tapt.

Tage Pettersen føler ikke slaget om DLD er tapt. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Høyres Tage Pettersen er ikke fornøyd med avgjørelsen i torsdagens møte i Stortingsgruppen om å godkjenne det nye datalagringsdirektivet DLD.

DEL

Datalagringsdirektivet er et EU-direktiv som skal sørge for lagring av all trafikkdata på det elektroniske kommunikasjonsnettverket. Data som kommer som følge av dette skal videre lagres i minst seks måneder. Kommunikasjon som e-post er blandt dataene som skal lagres. Det er mange som motsetter seg direktivet og føler at man er på rask vei mot et overvåkningssamfunn ved å godkjenne DLD.

Tage Pettersen ønsker ikke at Stortinget skal godkjenne direktivet.

- Resultatet som er kommet ut er ikke noe å være stolt av, men slaget er ikke tapt! Når det er sagt så er det 100% klart at jeg er skuffet over resultatet fra kveldens gruppebehandling. Men samtidig leser jeg resultatet slik at vi vil forhandle både med Ap og de andre partiene, skriver Pettersen på sin blogg.


Del på Facebook
 

Pettersen påpeker også at det nye direktivet strider mot Høyres ideologiske program og partiets grunnprinsipper.

- Jeg føler at viktige prinsipper, ikke minst i vårt ideologiske program, nå er kastet over bord. Selv om det ikke var det våre stortingsrepresentanter gikk til valg på hadde jeg håpet at de ville vektlegge det i betydelig grad, fortsetter høyre-politikeren.

Likevel føler han ikke at slaget er tapt i saken.

- Ja jeg er svært skuffet, men til alle dere som er enige med meg; vi jobber videre og her er ingen ting tapt før siste slag er kjempet!

Artikkeltags