– Dette er amatørmessig

Aps Tomas Colin Archer reagerer på varaordfører Erlend Wiborgs refs av sin egen ordfører og stiller spørsmål om samarbeidet.

Aps Tomas Colin Archer reagerer på varaordfører Erlend Wiborgs refs av sin egen ordfører og stiller spørsmål om samarbeidet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det fremholder Høyres gruppeleder. Aps gruppeleder reagerer på at varaordføreren skjeller ut ordføreren og stiller spørsmål ved det borgerlige samarbeidet.

DEL

Det er gårsdagens oppslag i Moss Avis, hvor Rødts Eirik Tveiten og varaordfører Erlend Wiborg (Frp) mener at ordføreren har gjort knefall for byråkratene i jernbaneverket og derfor ikke vil utrede en stasjon i bakken ved Basarbygningen, som er bakgrunnen for denne saken.

Det har vakt sterke reaksjoner i Høyres rekker at varaordføreren angriper ordføreren på denne måten. Dette styrker ikke det borgerlige samarbeidet i Moss.

- Oppsiktsvekkende

– Dette er amatørmessig av varaordføreren. Sine unge år til tross, så er han en erfaren politiker og burde ikke angripe ordføreren på denne møten. Han har jo bare fulgt opp lovlig vedtak, påpeker Kjellaug Nakkim, Høyres gruppeleder .

– Jeg synes varaordførerens språkbruk overfor sin egen ordførere er oppsiktsvekkende.Personlig må jeg få si at jeg reagerer på at han regelrett skjeller ut ordføreren, sier gruppeleder Tomas Colin Archer i Moss Ap.

– Videre er det jo et åpent spørsmål om hva dette vil bety for samarbeidet internt i borgerlig leir, poengterer Archer.

HER SVARER WIBORG PÅ KRITIKKEN

Og snart er det valg

Ordfører Tage Pettersen har etter sine kommentarer i Moss Avis gått ett skritt videre på sosiale medier og påpekt at det kan se ut som om det er behov for voksenopplæring av Wiborg og Tveiten. Han presiser at han kun forholder seg til bystyrets vedtak i disse sakene.

– Og hva mener du med dette?

– Jeg forsøker å si at de må fremme forslag i de rette fora, men jeg reagerer jo også på formen. Det er ikke her vi skal legge lista for hvordan vi skal omtale hverandre.

– Har stortingsvalgkampen nå startet.

– Definitivt, dette er det ingen tvil om, avslutter Pettersen.

Erlend Wiborg var onsdag syk og ikke tilgjengelig.

Artikkeltags