Dette er Norges femte beste kommune

Tom A. Ludvigsen (f.v.), investor Gunvald Andersen og ordfører John Ødbehr har grunn til å smile over farten i Vestbys økonomi og organisasjon. Og så er det jo slik at næringstomter til en verdi av 350–400 millioner kroner ligger og venter på at norsk økonomi skal løsne.

Tom A. Ludvigsen (f.v.), investor Gunvald Andersen og ordfører John Ødbehr har grunn til å smile over farten i Vestbys økonomi og organisasjon. Og så er det jo slik at næringstomter til en verdi av 350–400 millioner kroner ligger og venter på at norsk økonomi skal løsne. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Mange går rundt og smiler. Dette er en god dag for oss, sier rådmann Knut Haugestad i Vestby kommune.

DEL

Årsaken er gårsdagens nyhet i Kommunal Rapport.

For femte gang har avisen tatt temperaturen på Kommune-Norge. 127 nøkkeltall fra Statistisk sentralbyrå, Offentlig statistikk, Utdanningsforbundet, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Norsk kulturindeks fra Telemarksforskning ligger til grunn. Tallene viser at Vestby har krøpet fra 344 til femte plass på tre år.

Samtidig skriver Bjørn Brox i budsjettesten at økonomikontrollen er imponerende til tross for at gjelda er blant de 10–20 «verste» i landet og at andre kommuner egentlig bare kan dra på studietur til Vestby.

Snuoperasjonen

Haugestad er rådmann for en kommune med milliardomsetning og over 1000 ansatte.

– Vestby var i ROBEK-registeret i 2003. Resultatet i dag handler mye om omstillingen vi gjorde i 2004. Vi kuttet 62 årsverk og 10 prosent av daværende driftsbudsjett. Vi har klart å holde på nøkternheten i fortsettelsen. Dette i kombinasjon med vilje til fornyelse, er vesentlig her, sier rådmannen og legger til at det er kjempemoro å få slike bekreftelser som dette.

– Mange er stolte i dag. Alt kan ikke gå på skinner hele tiden i en så stor organisasjon, men nå må det være lov å bare glede seg over dette.

LES OGSÅ: Vil bygge nye boliger i Vestby

En god dag

Rådmannen i Vestby og politikerne for de «to store», ordfører John Ødbehr (H) og gruppeleder i opposisjon Tom A. Ludvigsen (Ap) er enige om at samarbeidet mellom kommunestyret og administrasjonen er avgjørende for å oppnå resultater som det Vestby gjør nå:

– Som ordfører overtar man andres mål, og sitter selv med noen egne. Det vi har fått bekreftelse på i dag, er at mål som er satt over tid er nådd. Dette er bare en veldig god dag.

LES OGSÅ: - Kirkepenger på falsk grunnlag

Kort på lur

Ludvigsen satt sentralt under kuttoperasjonen i 2004.

– Det var godt å åpne Kommunal Rapport i dag. Riktignok har vi fortsatt stor gjeld, men vi har også fått bekreftet at den er under kontroll. Og så er det jo faktisk slik at når det løsner igjen i norsk økonomi, har Vestby næringsarealer til en verdi av 350–400 millioner kroner. Dette er penger som går rett inn i kommunekassa.

En betraktning Ødbehr bare kan si seg enig i.

Ingen av Moss Avis' øvrige kommuner ligger inne på topp 20-listen.

Kommunal Rapport refererer for øvrig til en undersøkelse gjort blant kommunene som abonnerer på Kommunebarometeret. Denne undersøkelsen viser at 97 prosent mener barometeret er nyttig.

LES OGSÅ: Bare mistillit kan stoppe Ikea nå

Artikkeltags