På dagsorden sto valg av byggekomite. Det endte med politisk slagsmål. Hølen satt tilbake som tapende part. Mellom alt dette lå det mye politikk.

Hakaslepp

Spetakkelet begynte da Venstres Guri Haveråen gikk på talerstolen og foreslo at den avstengte skolen heller bør pusses opp for 42 mill. kroner.

Opposisjonen fikk hakaslepp. Det er knappe to måneder siden Ap, Sp og SV benyttet borgerlig fløys helsprekk på eiendomsskatten, til å relansere bygging av ny skole i Hølen. Partiene fikk Høyre Venstre og KrFs stemmer, og dermed flertall, før jul.

I går fant borgerlig fløy sammen igjen. Det rammet Hølensamfunnet.

Respektløst

Tom A. Ludvigsen brukte begreper som "Høyres glideflukt", "mørkemennene, heibekene og jegstadene er tilbake" og "flosklenes hjemland".  SVs Kjell Meek mente det hele var en respektløs omkamp.

Da det ble klart at borgerlig fløy også ville bytte ut Ludvigsen som leder av byggekomiteen til fordel for Venstres Erik Røhne, fikk Ole Morten Geving i Sp vann på mølla. Han reagerte på at komiteen skal ledes av et parti som han mente hadde satt skolen i spill på nytt, og hevdet at hele saken både var uhyre provoserende, uverdig, og en politikk på lavmål.

Ludvigsen ville trekke seg fra hele komiteen, men et gruppemøte i Ap, Sp og SV fikk ham på andre tanker. Opposisjonen vil derfor stille med Ludvigsen og Even Fyhri (SV) i komiteen, mens de borgerlige har valgt Else Marie Aasen (KrF), Eirin Bolle (H) og Erik Røhne, sistnevnte som leder.

Les i morgendagens avis om reaksjonene fra Hølen, og om hvordan Røhne skal angripe den skadeskutte skolesaken.