Gå til sidens hovedinnhold

Dette må du huske å gjøre innen 20. mars

Artikkelen er over 7 år gammel

Har du husket å betale årsavgiften?

Eier du en bil, motorsykkel, campingvogn eller andre kjøretøy har du fått en i postkassen for en stund siden – regningen på et par tusen kroner som er årets årsavgift. 

I morgen, 20. mars, er fristen for å betale. Gjør du ikke det vil det svi ekstra for lommeboka. For allerede dagen etter, med noen unntak, vil du få en tilleggsavgift på hele 250 kroner. 

Purringen vil komme i løpet av april med både tilleggsavgiften og varsel om avskilting. 

Det er Tollvesenet, politiet og Statens vegvesen som har myndighet til å avskilte kjøretøy og etatene avholder mange kontroller i etterkant av at betalingsfristen har gått ut. 

Dersom kjøretøyet ditt blir avskiltet av mynighetene må du betale et gebyr ved påregistrering. Dette gjør du på en trafikkstasjon og det koster deg 1360 kroner ekstra. 

Ifølge Tollvesenet er det 69.000 flere kjøretøy i år enn i fjor som blir ilagt årsavgift. Til sammen er det snakk om hele 3,6 millioner krav, noe som gir en samlet sum på 9,46 milliarder kroner. 

Har du derimot en gammel bil stående, som du ikke lenger kommer til å bruke, må du handle straks: Vraker du bilen din før 20. mars unngår du nemlig å måtte betale avgiften du allerede har fått i posten.