Disse skal få Moss i bedre form

(F.v.) Shakeel Rehman (Ap), frisklivskoordinator Kirsten Ståhl, ordfører Tage Pettersen (H) og deltaker Petra Maagaard (i hvitt) stilte alle opp på trening med Frisklivssentralen i går morges. – Det handler om å gjøre sunne valg til lette valg, konstaterte Rehman, som selv ble svett og andpusten under treningsøkta.

(F.v.) Shakeel Rehman (Ap), frisklivskoordinator Kirsten Ståhl, ordfører Tage Pettersen (H) og deltaker Petra Maagaard (i hvitt) stilte alle opp på trening med Frisklivssentralen i går morges. – Det handler om å gjøre sunne valg til lette valg, konstaterte Rehman, som selv ble svett og andpusten under treningsøkta.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Pusting, pesing og svette. Trening med Frisklivssentralen er ingen spøk. Men det funker – for alle.

DEL

Klokken er 08.57 torsdag og vi har fått streng beskjed om å møte presis ved Mossehallen.
Den svarte treningstightsen klistrer seg som gaffatape til beina, og den lysegrå hettejakken i tykk bomull føles stor og tung. Været er grått.Får bedre helse

En blid dame krysser parkeringsplassen.

– Hei, det er jeg som er Kirsten Ståhl – frisklivskoordinator i Moss kommune, sier hun.

Vi går sammen bort til en gruppe mennesker som står og venter. Også disse er iført treningstøy, og ser vennlige ut. Det vi alle har til felles akkurat nå, er at vi skal ut og trene. Vi skal bevege kroppen, bli andpustne og svette. Vi skal få bedre helse. Og det er Frisklivssentralen som skal hjelpe oss.

Se flere bilder fra fellestreningen i Nesparken

Det er ikke bare jeg som er ny denne dagen. Ordfører Tage Pettersen og Moss Arbeiderpartis leder, Shakeel Rehman, skal også være med. Jeg vet fra før av at ordføreren trener masse. Eller, han «liker å holde seg i form», som han selv sier.

Jeg overhører også at han forteller sin politikerkollega at han var ute og løp en mil kvelden før. Og Rehman spiller fotball to ganger i uka, i tillegg til å dykke.
Heldigvis er det ingen forutsetning å være godt trent for å kunne være med Frisklivssentralen. Snarere tvert imot.

– Vi satser på dem som ikke kommer seg ut selv, sier Ståhl.
– Vi er til for dem som ser på OL, ikke dem som deltar.

Tilpasset eget nivå

Treningsøkta begynner rolig. Natascha Hansen, frisklivsmedarbeider i Moss kommune, leder an. Vi går en tur før vi stopper opp, stiller oss i en sirkel og gjør oppvarmingsøvelser.

– Da er vi klare for bakken, erklærer Hansen.

Vi skal ha intervalltrening i en skråning like bortenfor. Jeg skjuler meg bak kameraet. Jammen godt å ha en unnskyldning for å slippe fire minutter med løping opp og ned bakken.

Men så oppdager jeg noe. Det er ikke alle som løper. Noen går raskt, og noen litt saktere. Felles for alle er at de gir alt de har. Og de støtter hverandre.

– Det er det som er poenget her. Dette er trening som passer uansett fysisk form, understreker Ståhl.

Og det merkes. Vi går videre, gjør step-øvelser ved amfiet, kjører enda en runde med intervaller og gjør enkle og effektive styrkeøvelser før det endelig er tid for å tøye ut.

Både ordføreren og Ap-lederen svetter så det siler av dem. Det gjør også de andre deltakerne. På et tidspunkt overhører jeg flere som okker seg: – Og dette gjør vi frivillig, sier de.
Men alle er skjønt enige:
– Dette har vi godt av!

Les også: Moss har flest innbyggere med livsstilsykdommer

Artikkeltags