I dagens avis går SVs gruppeleder Kjell Meek i et leserinnlegg kraftig ut mot Vestby Høyre.

Snuoperasjonen Høyre gjorde på Hølen skole mandag, ble dråpen som fikk begeret til å flyte over for Meek.

SV'eren mener at Høyre er blitt et uetterrettelig parti, og at Høyres kommunestyregruppe blir hundset med.
– Det er ingen grunn til at medlemmene i Høyres gruppe skal føle noen forpliktelser overfor et parti som er så uetterrettelig.

Og videre:
– Det er fullt mulig å danne en uavhengig gruppe som kan bidra til at kommunen drives forutsigbart, slik at vi ikke lenger holder våre innbyggere for narr, skriver Meek.

LES OGSÅ: Dette har blitt en verkebyll

Valgte å gå

Kommunestyrerepresentant Eirin Bolle (H) valgte faktisk å forlate kommunestyremøtet da skolesaken skulle behandles i møtet mandag. Hun er også valgt inn som partiets representant i byggekomiteen.

Bolle forklarer det som skjedde slik:
– Det er ingen hemmelighet at jeg har kjempet for Hølen skole siden jeg gikk inn i politikken. Jeg valgte riktignok å støtte en oppussing i sin tid, men var fornøyd da en ny skole kom på plass i budsjettprosessen før jul. Jeg liker ikke at Hølen er gjort til kasteball. På møtet mandag måtte jeg gå hjem, og satt ikke under behandlingen.

– Ikke bra

– Å forlate møtet er selvfølgelig ikke bra, men nå får vi ta en prat for å høre hennes versjon, sier partileder Stig Eyde.
– Bolle deltok ikke på gruppemøtet i forkant der saken ble diskutert, og da er det også vanlig regel at man følger det gruppen har kommet fram til. Hvis hun ikke kan forholde seg til vedtaket om oppussing, så kan hun heller ikke sitte i komiteen.

Til dette sier Bolle:
– Når det kommer til jobben i byggekomiteen vil jeg forholde meg til flertallsvedtaket og få skolen på plass slik den nå er vedtatt.

– Ikke til å stole på

I et leserinnlegg på side 25 i dagens Moss Avismener Meek videre at verken Pål Engeseth eller ordfører John Ødbehr er til å stole på.

Vi ber Engeseth kommentere dette:
– Når vi så at vi ikke fikk flertall for eget budsjettforslag før jul på grunn av sprekken på eiendomsskatten, måtte vi gå inn og støtte Ap. Da tvinges vi også til å støtte saker vi er imot. Venstres forslag mandag om oppussing lignet vårt forslag fra desember og derfor valgte vi å støtte det. Arkitekten sier dessuten at 77 mill. kroner til ny skole ikke vil holde, så omkamp ville det blitt uansett.

På bakrommet

– Meek anbefaler Høyre-representanter å bryte ut og danne en uavhengig gruppe. Hva skjedde egentlig på gruppemøtet mandag?
– Vi fikk forslaget fra Venstre til gruppemøtet klokken 16, jeg fikk det en time før. Det er klart at vi diskuterte forslaget fram og tilbake, blant annet om vi ville bli oppfattet som vinglete hvis vi gikk for det, men det endte med at en samlet gruppe bestemte seg for å støtte forslaget.

Tull og tøys

– I valgkampen ville dere ha skole. Senere har dere vekslet mellom utsettelse, oppussing, ny skole, og nå oppussing. Skjønner du at dette kan oppfattes vinglete?
– Ja. Men når noen påstår at det har vært taktikk fra Høyre helt siden september, er det tull og tøys. Mandag stemte vi for det vi faktisk er for, og i mitt hode er ikke dette vinglete. Mange av våre medlemmer syntes nok debatten på mandag var ubehagelig og kunne tenke seg å snu, men vi var enige i forkant. Jeg skjønner Hølens skuffelse, men dette tror jeg kommer til å bli bra. Nå skal vi få fortgang.