Driver fortsatt etterslukking

Slik ser brannområdet ved Ros ut torsdag morgen.

Slik ser brannområdet ved Ros ut torsdag morgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Brannvesenet og sivilforsvaret har jobbet med etterslukking av skogbrannen ved Ros hele natten, men torsdag formiddag er bemanningen trappet ned.

DEL

Klokken halv syv torsdag morgen var det fortsatt fem personer fra brannvesenet og syv personer fra sivilforsvaret som jobbet med etterslukking av en skogbrann ved Vansjø i Våler.

Ifølge vaktleder Morten Ravneng i Alarmsentral Brann Øst hadde man rimelig god kontroll på brannen klokken 19.45 onsdag kveld.

Brannslukkingen fikk en vanskelig start på grunn av høyspentledningen som går gjennom brannområdet. Slukkingen ble hindret av gnistregn fra høyspenten, og brannvesenet måtte ventet til strømmen var koblet fra før de kunne starte slukningsarbeidet. Det er rundt 26 mål som har brent.

- Vi kommer til å fortsette å overvåke området utover, sier Ravneng.

Litt før klokken ti melder Alarmsentral Brann Øst at bemanningen er trappet ned, til en tankbil, en brannbil og fire brannmenn. Sivilforsvaret og et brannlag hadde da forlatt Ros.

LES OGSÅ: Skogbrann i Våler rett under høyspentledninger

Det luktet røyk over store deler av distriktet torsdag morgen.

I firetiden skrev brannvesenet på Twitter at det har kommet en rekke henvendelser om røyklukt fra Son til nord i Frogn, og det antas at denne røyklukten har sammenheng med brannen ved Vansjø.

Allerede onsdag morgen måtte brannvesenet rykke ut til en brann ved Rosefjorden i Våler. Området ligger også under høyspentledningen, men brannvesenet måtte fraktes ut til det utilgjengelige området i båt. Der skal det ha vært rundt 4 mål som har brent.

LES OGSÅ: Flere mål tok fyr i Våler

Men onsdag ettermiddag begynte det altså å brenne igjen på den andre siden av elva.

- Her har vi hatt grei tilgang, sier Ravneng.

Alt slukningsarbeidet har fåregått fra bakken. Til tross for det tørre været og den store innsatsen i Våler, har ikke brannvesenet økt beredskapen.

- Vi er så godt dekket, og flytter rundt på folk etter behov, sier han.

Artikkeltags