Over 800 kjøpmenn fra Rema 1000-butikker over hele Norge var i helgen samlet til Rema 1000s riksmøte i Trondheim. I denne forsamlingen – og i konkurranse med 516 øvrige Rema 1000-butikker – stakk Ann Kristin Børresen av med den aller gjeveste prisen som Årets Kjøpmann 2012.

På kanten av stupet

Da hun og ektemannen Torry overtok driften sommeren 2010, var butikken i Midtveien så skakkjørt at Rema 1000-toppene egentlig ville legge den ned. 38 millioner kroner i omsetning og et underskudd på 700.000 kroner var ikke mye å skilte med.
Men ting begynte å skje etter overtakelsen. På høsten oppgraderte M8-senteret lokalene, og fra årsskiftet 2011 ble Ann Kristin og Torry franchisetakere og dermed sjefer i egen butikk.
Samme år steg omsetningen til 52 millioner kroner. I fjor økte salget, eks. moms, til 64 millioner kroner, og butikkdriften kunne gjøres opp med et overskudd på 2,2 millioner kroner.

Reitan: Et eventyr

– På to år har Ann Kristin kommet inn og snudd skuta fullstendig. Snuoperasjonen ble muliggjort gjennom et enormt engasjement og fantastisk humør. Det har vært et eventyr, sier adm. direktør Ole Robert Reitan i sin hyllest.

Aldri før har en Rema 1000 -butikk gått gjennom en så stor snuoperasjon på så kort tid.
Men det stopper ikke med det. Årets omsetning stiger trolig til 75 millioner, og i 2016 er målet å ha en omsetning på 100 millioner kroner.

Moro på jobben

Selv forklarer Ann Kristin suksessen med høy arbeidsglede kombinert med mye hard jobbing.

– Og så har jeg full støtte fra mannen min og en gjeng entusiastiske ansatte. Vi har det hyggelig sammen, både på og utenfor jobb. Og så kundene da. Det er jo de som har gjort butikken til det den er blitt, sier Ann Kristin som nå planlegger en overraskelse til kundene som i hver uke strømmer til butikken i et antall av 7000.

Som Årets Kjøpmann blir Ann Kristin Børresen også et ideal for mange andre kjøpmenn. I tida framover må hun belage seg på å holde foredrag og forklare suksessen.

Hyggelig for alle

Daglig leder i MMK Eiendom som eier M8-senteret, Trine Wahl, er også glad for prisen til Rema 1000.

– Vi ønsker et levende senter, og Rema 1000 er i den sammenhengen viktig, sier hun og viser til at det etter hvert er meningen at det skal komme flere butikker til senteret.

– Vi har en utrolig bra parkering her som tåler enda mer trafikk, sier Trine Wahl.