Eirik Tveiten mener sykehjem bør drives offentlig

 Eirik Tveiten føler seg ikke truffet av kritikken fra Tage Pettersen.

Eirik Tveiten føler seg ikke truffet av kritikken fra Tage Pettersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Eirik Tveiten (Rødt) står klippefast på at det å drive sykehjem fortsatt bør være en offentlig oppgave.

DEL

– At uverdige arbeidsforhold ved sykehjemmene Orkerød og Melløsparken er avdekket, er flott. Men i motsetning til hva som er tilfellet med Adecco, kan ikke Moss kommune bare trekke seg ut av virksomheten, sier Rødts mann i Moss bystyre.

– Moss kommune skal drive en best mulig omsorg innenfor økonomiske og regelstyrte rammer. Jeg kan selvsagt ikke love at det ikke vil forekomme feil og mangler også i framtida. Men i den grad de er i strid med gjeldende regelverk, skal de fortløpende rettes opp, sier han.

Høyt ut

Eirik Tveiten mener at Tage Pettersen (H) går høyt ut når han kommenterer avsløringene av brudd på lønns- og arbeidsforhold ved sykehjem i Moss. «Etter at Adecco ble avslørt, har noen politikere i posisjonen i Moss, ikke minst Eirik Tveiten, vært eplekjekke og nærmest sablet ned både Høyre og privat drevne sykehjem», sa Pettersen til Moss Avis mandag.

Tveiten kontrer slik:
– I forbindelse med Adecco-skandalen har jeg påvist at avkastningen på investert kapital er en dårlig målestokk å drive sykehjem etter – særlig når vi vet at lønn utgjør hoveddelen av kostnadene, og at profitten øker ved systematisk brudd på lov og avtaleverket. Opp mot dette har jeg forsvart, og vil fortsette å forsvare, at drift av sykehjem bør være en offentlig oppgave, finansiert over skatteseddelen. Og kvaliteten på tjenesten skal stå i høysetet, sier han.

Les også: – Leit, men dette er ingen «Adecco-sak»

Tveiten var ukjent med de til dels grove bruddene på arbeidsmiljøloven som Moss Avis omtalte lørdag.

Artikkeltags