Eirik Tveiten skiftet mening om museum i Melløsparken

 Melløsparken brukes av både store og små gjennom hele året. Men særlig i sommerhalvåret er aktiviteten stor med folk som jogger, spiller fotball, lufter hundene sin eller rett og slett bare rusler en tur.

Melløsparken brukes av både store og små gjennom hele året. Men særlig i sommerhalvåret er aktiviteten stor med folk som jogger, spiller fotball, lufter hundene sin eller rett og slett bare rusler en tur. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Rødts Eirik Tveiten beklager at han stemte for planen om å plassere Rabekk museum og låven i Melløsparken. – Kommunen kan spare pengene til denne planen, sier han.

DEL

Dermed ber Eirik Tveiten rett og slett om at Moss kommunale eiendomsselskap (MKE) setter en stor strek over arbeidet med en reguleringsplan for å få på plass Rabekk gård og en låve i Melløsparken sør for søsterhjemmet.

Del på Facebook

– Personlig må jeg bare beklage at jeg stemte for at MKE skulle lage en reguleringsplan for museum i Melløsparken. Dette var et langt og omfattende møte med tilhørende saksdokumenter på 350 sider.

Les også: Trå varsomt med parkene

Beklager

– Derfor gikk det galt under voteringen for mitt vedkommende. Når vi nå ser de sterke reaksjonene mot å plassere disse bygningene i parken, så vil jeg allerede nå si klart ifra at jeg vil stemme mot denne planen.

– Dette betyr også at det heller ikke er flertall for å lokalisere museet til parken, slik sett håper jeg nå at arbeidet med reguleringsplanen blir stanset og at kommunen sparer de utgiftene. Det er rett og slett ingen vits i å lage denne planen lenger. Tvert imot, med all den aktiviteten som er i Melløsparken, så er det viktig å bevare den som en grønn lunge i denne bydelen. For øvrig trodde jeg at MKE hadde flere alternativer enn Melløsparken i denne saken. Men etter å ha sett Olav Dalsåsens uttaler i Moss Avis om at det ikke finnes noen plan B, så vil jeg altså gå mot museum i Melløsparken. Det ville jeg også gjort hvis jeg hadde visst dette i bystyret i desember, fremholder Tveiten.

I mindretall

For øvrig har også varaordfører Knut Lindelien signalisert at han ikke vil ha Rabekk gård i Melløsparken.
– Dette sa jeg faktisk ifra om i det langvarige bystyremøtet i desember. Men jeg fastholder altså at dette museet ikke hører hjemme i parken, poengterer Lindelien.

Dermed er det klart at flertallet som stemte for en reguleringsplan for museum og låve i parken før jul har sprukket.

Det eneste som nå er klart er at et flertall står bak Høyres Kjellaug Nakkim og hennes forslag om en helhetlig utredning for fremtidig bruk av byens parker.

Artikkeltags