Elever forberedte seg godt til matteeksamen foran PC-en

hjelpemiddel Jeg synes det er fantastisk bra at mosseskolene har fått over 300 nye laptoper, sier Otilie Martinsen på Bytårnet.

hjelpemiddel Jeg synes det er fantastisk bra at mosseskolene har fått over 300 nye laptoper, sier Otilie Martinsen på Bytårnet.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

10. trinn på Bytårnet fikk fredag besøk av ordfører Tage Pettersen (H) og flere andre politikere.

DEL

De kom for å fortelle elevene at skolen deres og de øvrige mosseskolene nå har fått mange nye PCer.

Elevene hadde matteundervisning og satt foran hver sin PC da politikerne kom på besøk. De hadde de matteundervisning hele fredagen, for å forberede seg til matteeksamen som de skal ha i dag.

- Jeg synes det er fantastisk bra at skolene i Moss nå har fått over 300 nye PCer! Data er virkelig et nyttig hjelpemiddel på skolen. Nå kan vi jobbe mye mer effektivt med skolearbeidet, sier Otilie Martinsen, elev på 10. trinn på Bytårnet og leder av Ungdommens bystyre Moss (UBM).

Mattelærer Nils Gran er også glad for at skolen får flere datamaskiner:
- I matematikkundervisningen er det en stor fordel at alle elevene har hver sin PC, slik at alle får prøvd seg på oppgavene samtidig.

Rektor Anne Slangsvold sier at skolen hennes nå snart har PCer i alle undervisningsrom:
- Nå er det bare på rommet for helse og ernæring vi manger datamaskiner. Men vi trenger egentlig PC-er også der. Datamaskiner kan med fordel brukes i alle fag. I helse og ernæring kan PC-er for eksempel v-ære et nyttig verktøy når elevene trenger å søke på internett etter oppskrifter på mat eller kostholdsråd.

Elevrådsleder Mikkel Nybø Arnesen er glad for at politikerne også har satt av penger til opplæring av lærere i bruk av de nye PCene.
- Skolen vår har et par lærere som er virkelig gode på data. Men generelt føler jeg at vi elever på mange måter er flinkere enn flertallet av lærerne på dette området, sier Mikkel.

Artikkeltags