Den planlagte etableringen av sportsforretningen G-max, som er Gresvigs største og aller nyeste konsept, har ikke falt i god jord hos fylkeskommunen.

Det forhindrer ikke utbyggingsselskapet Enata Eiendom, å gå videre med prosjektet som er knyttet opp mot området i og rundt dagens Ica Maxi-bygg.

Nå har Enata undertegnet en avtale med en ny leietaker. Den svenske byggvarekjeden Byggmax skal inn i området med et kombinert inne og uteareal på 5,5 mål.

Stopper ikke

Selv om Enata snor Byggmax-etableringen unna den aktuelle utbyggingsdebatten ved å lose butikken inn et av TrioVings tidligere produksjonsbygg, har Enata ingen problemer med å gå videre med andre nybygg på området.

– Det er ingen grunn for oss til å stoppe opp så lenge vi opptrer i overensstemmelse med vedtatte planer. Vi tar sikte på å starte utbyggingen av hele området til sommeren. Våren 2012 åpner vi senteret, sier administrerende direktør Espen Klevmark i Enata Eiendom.

I tillegg til G-Max, Ica Maxi og Byggmax jobber Enata nå med å få inn et møbelutsalg i byggets nye 2. etasje. Ifølge Klevmark kan det bli én stor, eventuelt flere mindre møbelforretninger fordelt på en flate på 7.000 kvadratmeter.

30.000

Totalt skal Enata bygge ut eiendommen til å omfatte et senter på over 30.000 kvadratmeter.

– Ferdig utbygd vil vårt senter nesten gå i ett med Lefdal-bygget. Det blir dermed en helhetlig og god utnyttelse av området, sier Espen Klevmark.
Samlet vi de to sentrene ha 500 p-plasser.

Han viser til at det er stor lokalpolitisk enighet i Moss om at utbyggingen skal kunne skje, og at risikoen for å bli stoppet av fylket, er så minimal at Enata ennå ikke har tatt seg bryet med å engasjere juridisk assistanse.

Les også: Felles front mot Varnaveien

Prisvinner

Administrerende direktør Magnus Agervald sier Byggmax være prisvinneren i byggvaremarkedet. Kjeden har nå 16 butikker i Norge, men skal øke til 35.
Butikken på Høiden vil ha inntil fem faste ansatte pluss en rekke deltidsansatte.