Det er klart etter at nominasjonskomiteen har lagt ut det endelige forslaget til kandidater foran valget i 2015. Forslaget er sendt ut av Tone B. Yrvum.

Bolle er en av partiets mest sentrale politikere, hun er valgt til gruppeleder i kommunestyregruppa, og hun lå på en kumulert andreplass i det første forslaget som Moss Avis trykket lørdag 15. november.

I mellomtiden bekreftes det fra ulike hold at det har vært jobbet hardt i kulissene. Bolle er dyttet ned på en anonym sjette plass mens 70 år gamle Stig Eyde, med to mistillitserklæringer mot seg i partiet, og 68 år gamle Johanne Dønnestad Hauge, er plassert bak John Ødbehr som henholdsvis nummer tre og to. Deretter følger mange navn uten nevneverdig politisk erfaring, bortsett fra Klæboe på fjerde og Pål Engeseth på syvende.

– Dette er en velbalansert og kjempegod liste, er John Ødbehrs kommentar og fortsetter:

To partitopper gikk på dagen:

– Jeg ble overrasket over arbeidslisten som kom ut først, men dette er bra. Johanne Dønnestad Hauge har lang politisk erfaring og mistillitsforslagene mot Stig Eyde får andre stå for.

Eirin Bolle klarer ikke å legge skjul på følelsene:

– Jeg er sjokkert. Dette er en vanskelig sak å kommentere, men det jeg vil si er at demokratiet ikke råder i Vestby Høyre. Jeg ønsker derfor å trekke meg fra hele partiet. Jeg er sjokkert over hva noen kan få seg til, bare man er dristig nok.

Bolle får følge av Anne Grete Klæboe, som står oppført som nummer fire på forslaget til liste foran kommunevalget:

– Når jeg ser navnene på denne listen kan jeg si at det er helt uaktuelt for meg å stå der. Jeg kunne stått på den forrige, men ikke denne. Var det noen som snakket om fraksjonering? Nei dette vil jeg ikke være med på lenger. Dette er ikke gøy. Når fine folk som Eirin blir vraket på denne måten så kan det være det samme. Da går jeg også, sier Klæboe som også registrerer at Bodil Holter er skjøvet helt ned på 14. plass og at det sannsynligvis kommer reaksjoner derfra også.

Tause

En annen som er regelrett koblet ut, er nominasjonskomiteens leder Paal Jargel:

– Jeg vil helst ikke uttale meg, men den listen som er sendt ut nå kjenner jeg ikke til, sier Jargel og ber om å få slippe å uttale seg ytterligere.

En annen i komiteen, Thor Einar Ombustvedt, sier det slik:

- Jeg er nok like taus som Jargel, men en dag ønsker jeg å fri meg fra denne taushetsplikten. Mer kan jeg ikke si nå.

– Har du trukket i trådene Ødbehr?

– Overhode ikke. Jeg har bare kommet med forslag som alle andre.

Eirin Bolle sier hun har hatt støtte i nominasjonskomiteen, en komite som bortsett fra Jargel har ønsket å være anonym.

– Dette er trist for det som måtte være av integritet i Høyres toppledelse, sier Bolle som ikke har tro på endringer i selve nominasjonsmøtet 2. desember. Men jeg har mange støttespillere rundt meg, og det vil jeg ta med meg videre.

Bolle fortsetter:

– Én av sakene jeg virkelig ønsket å fronte i valgkampen var mobbing i skolen. Men maken til mobbing i eget parti har jeg vel aldri sett. Jeg oppfatter meg som en positiv person som er opptatt av politikken. Kanskje jeg kommer tilbake når Vestby Høyre får en ledelse man kan være stolt av, sier Bolle uten å adressere kritikken ytterligere.

Utover Anne Grethe Klæboe på fjerde finner vi Pål Engeseth på syvende. Borte er denne periodens Bjørn Skaug, Nneka Okoye, Henrik Engeseth, Ian Burman og Jens Hvidsten. Nedover dukker det opp mange navn uten utpreget erfaring, som Roble Wais, Hilde Merete Feragen, Stian Thorvaldsen, Eddi Guse, Bente Lise Lund og Jeton Morina.