Erlend Wiborg vil stenge utestedene senere

Erlend Wiborg (Frp)

Erlend Wiborg (Frp) Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Frps Erlend Wiborg mener Moss kommune må utvide skjenketiden til 02.30, slik man nå har gjort i Fredrikstad.

DEL

Tidligere har Østfold-byene Moss, Fredrikstad og Sarpsborg hatt samme skjenketider for utelivsbransjen. Dette ble samordnet etter et initiativ fra politimesteren i fylket.

Del på Facebook

Men da det borgerlige samarbeidet i Fredrikstad brøt sammen ved årsskiftet, så valgte Frp å gi sin støtte til Ap, som lenge har ivret for lengre skjenketider i plankebyen. Dette støttet også Høyre og nå er det vedtatt at restaurantene i Fredrikstad kan servere til 02.30.

Ser til naboene

Tidligere har ordføreren i Sarpsborg sagt klart ifra at man også der må vurdere en utvidelse hvis Fredrikstad gjør dette. Nå fremholder Frps Erlend Wiborg at også Moss må forlenge serveringstiden.
– Det må jo være like konkurransevilkår for serveringsbransjen i byene i fylket. Nå håper jeg Ap her i byen lytter til sine partifeller i Fredrikstad og lar mossingene få nyte sommeren ute med en pils. 

– Av hensyn til serveringsbransjen og arbeidsplassene der er det viktig at Moss ikke blir hengende etter i denne saken. Utelivet i byen er jo dødt nok som det er.
– Fra Frps side vil vi ta opp denne saken med ordføreren. Dette må vi få ordnet opp i før sommeren starter for alvor, sier Erlend Wiborg.

Nesten enig

Han får langt på vei støtte fra Høyres gruppefører, Tage Pettersen. 
– Fra vår side vil vi be rådmannen om å utarbeide en sak om dette på det neste møtet i helseog sosialutvalget. Utelivsbransjen i Moss må ikke få dårligere vilkår enn ellers i fylket.
– Som natteravn ser jeg også at det er lite liv i sentrum. Derfor kan jo utvidet skjenketid om sommeren være en håndsrekning til en bransje som sliter tungt, sier Pettersen.

Men dette gjør ikke spesielt inntrykk på Aps gruppeleder, Tomas Colin Archer. 
– Jeg tror ikke en halvtime lenger skjenketid i Fredrikstad gjør at folk drar dit for å ta seg en øl. 
– Fra Aps side synes vi dagens skjenketider med stengning klokken 02.00 fungerer bra. Vi vil derfor ikke hive oss på den populistiske bølgen med utvidet skjenketid.
– Men det har jo partifellene dine i Fredrikstad gjort.
–– Det får så være. Vi har hatt et utvalg i sving til å vurdere dette og står for det, avslutter Archer.  

Les også: Delte meninger om skjenketider

Artikkeltags