Fagforbundet advarer mot konkurranseutsetting og avtalebrudd

 Fagforbundsleder Hilde Torgersen er ikke glad for et eventuelt rød-blått samarbeid. foto geir hansen

Fagforbundsleder Hilde Torgersen er ikke glad for et eventuelt rød-blått samarbeid. foto geir hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Lederen i Fagforbundet, Hilde Torgersen, advarer Ap mot konkurranseutsetting. Det vil være et klart brudd på samarbeidsavtalen.

DEL

Det er en ulmebrann på gang i rosenes leir i Moss. Flertallsalliansen med Ap, SV, Rødt og Uavh. er uenige om eiendomsskatten skal økes. Ap og Georg Fiane (Uavh.) sier blankt nei til dette. Men i det siste bystyret påpekte SV og Rødt like klart at de kan gå inn for en økning i denne upopulære skatten når budsjettet skal vedtas.

Ordknapp

I lørdagens Moss Avis inviterte Høyres Tage Pettersen til et samarbeid med Ap om budsjettet.

Han la ikke skjul på at konkurranseutsetting vil bli et tema i slike forhandlinger.

Men dette var ikke ordfører Paul- Erik Krogsvold eller kommende ordførerkandidat for Ap, Tomas Colin Archer, særlig lystne på å kommentere.

De frykter naturligvis at dette kan fyre oppunder striden med samarbeidskameratene i SV og Rødt.
I tillegg ser også Aps naturlige alliansepartner innen fagbevegelsen, Fagforbundet Moss med lederen Hilde Torgersen, rødt når spørsmålet om konkurranseutsetting blir brakt på bane. Dermed kan Ap havne under dobbelt ild.

Og overfor Moss Avis er Hilde Torgersen helt klar på at Fagforbundet ikke kan godta noen form for konkurranseutsetting.

– Dette er helt uakseptabelt for oss. Hvis Ap skulle bli enige med Høyre om dette, så er det et brudd på den avtalen vi har med partiet.

– Da vil ikke vi være med på den omstilingsprosessen og nedbemanningen som skjer i kommunen. Derfor bør Ap tenke seg om to ganger i denne saken, sier hun.

Lukkede dører

Men da Aps Tomas Colin Archer tok ordet i økonomi debatten i bystyret, så poengterte han at Ap prioriterte å fryse eiendomsskatten og sørge for at kommunen ikke havnet i robek-registeret igjen.
Han nevnte ikke konkuranseutsetting og det merket flere seg.

– Det er riktig. Jeg la også merket til måten han ordla seg på. Fra Fagforbundet side vet vi jo også at meningene om dette er delte i Moss Ap. Men denne diskusjonen regner jeg med at de tar bak lukkede dører - og holder den der. Og så forventer jeg at de forholder seg til inngåtte avtaler.

– Ellers har jo kommunen under det borgerlige styret for åtte år siden prøvd konkurranseutsetting. Men vi fikk aldri noen tall på bordet som tilsa at man sparte penger på dette, avslutter Hilde Torgersen, som for tiden er på ferie i Italia og ikke har fulgt debatten de siste dagene.

Artikkeltags