Fanget feil hund

Denne hunden ble funnet i Råde, men det var ikke Nitro som ble fanget.

Denne hunden ble funnet i Råde, men det var ikke Nitro som ble fanget. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Moss Avis var med Robert Oskarsen sammen med hundevenner fra Bærum for å finne den savnede hunden Nitro torsdag kveld. Men det var en annen hund de fikk kloa i, og dette var en jakthund på lovlig revejakt.

DEL

- Vi har fått melding om at Nitro befinner i skauen noen få kilometer herfra, sier Robert Oskarsen. Sammen med hundevenner fra Bærum leter han etter Nitro på tredje døgnet.I området øst for vanntårnet i Råde, et godt stykke innover Lundebygaten, forsvant vi sammen med Oskarsen inn i ulendt terreng etter at vi hadde fått melding om en bjeffende hund i området. Bjeffingen har vært sterk for deretter å bli svakere, som om hunden har løpt frem og tilbake uten særlig plan.

Etter et par hundre meter langs en sti oppdaget vi ferske spor, og få minutter senere hoppet en tynn hund foran oss. Bikkja lot seg lett fange.

- Det er hyggelig at vi har fått tak i den, men hvor den kommer fra er uvisst, sier Oskarsen.

Var på jakt

Fredag morgen får Moss Avis opplyst av viltnemda at hunden som ble fanget var en hund på lovlig revejakt. Hunden tilhører en grunneier i Råde, som var ute på jakt.

Hundens eier sier til Moss Avis at hunden er naturlig tynn.

- Den elsker å jakte og er en løpsmaskin, så den skal se slik ut, presiserer hundeeieren.

- Vi lurte veldig på hvor den ble av, men fikk sporet den opp via politiet ved 2-tiden natt til fredag, sier hun og legger til:

- Det er godt at folk engasjerer seg i jakten på den skadde og savnede hunden "Nitro". Vi håper den blir funnet og gjenforent med sin eier.

Søket etter Nitro fortsetter fredag, og det er grunn til å tro at letegruppen orienterer seg mot Bråtenveien i Rygge for å kunne ta opp søket derfra. Moss Avis følger saken gjennom dagen.

Artikkeltags