Får hodepine av inneklimaet på Hoppern skole

Dårlig inneluft, nedslitte toaletter og bygningsmessig forfall er et problem på Hoppern skole i Moss, sier verneombud Gunnar Otto Alfsen og 10.-klassingene Edvin Nordheim og Nora Løken.

Dårlig inneluft, nedslitte toaletter og bygningsmessig forfall er et problem på Hoppern skole i Moss, sier verneombud Gunnar Otto Alfsen og 10.-klassingene Edvin Nordheim og Nora Løken.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi får vondt i hodet og blir uopplagte i timene på grunn av elendig inneklima, sier Edvin Nordheim og Nora Løken.

DEL

De går på 10. trinn på Hoppern skole.
– Den dårlige inneluften går ut over konsentrasjonsevnen, sier Edvin og Nora.

Verneombud Gunnar Otto Alfsen sier at det dårlige inneklimaet også går ut over lærere:
– Flere lærere melder om vondt i hodet og sviing i halsen som følge av tung luft inne på skolen.

Del på Facebook

FAU-leder Ola Malum på Hoppern deltok på folkemøtet Moss Avis arrangerte på Tivoli Amfi torsdag kveld og stilte spørsmål til politikerne om hva de vil gjøre med inneklimaet på Hoppern.

Les også: Inneklimaet på Hoppern skole går ut over psyken


– Det er helt uholdbare forhold der. Dårlig inneklima har vært et problem på Hoppern i flere år. Nå må noe skje. En forutsetning for at elevene skal kunne lære er at inneklimaet er bra, sier Malum.

Han forteller at det er mye partikler i inneluften fra det gamle ventilasjonsanlegget som bidrar til dårlig inneklima i klasserommene.
– I tillegg er det mange slitte overflater inne i klasserommene. Det fører til at det er vanskelig å få rengjort vegger og tak skikkelig. Dette bidrar til å forverre inneklimaet ytterligere. Gymsalen er også gammel og slitt og trenger oppussing, sier Malum.

Les også: - Synd på dem som kommer hit

– Nå er det Jeløys tur. Nordre bydel har fått et kjempeløft med byggingen av Nøkkeland skole, sa Eirik Tveiten (Rødt) under folkemøtet.

Erlend Wiborg (Frp) svarte at han er klar over at forholdene på Hoppern er uholdbare. Han lovet at hans parti vil gå inn for å ruste opp Hoppern.

– Jeg fikk omvisning av rektor på Hoppern skole i forrige uke, sammen med Tage Pettersen (H) og Sindre W. Mork (V). Jeg visste at det sto dårlig til med de bygningsmessige forholdene der, men dette var betydelig verre enn jeg hadde fryktet. Inneklimaet var veldig dårlig, og jeg merket selv at jeg ble tung i hodet etter veldig kort tid. I gymsalen og garderobene kjente jeg en lukt som var ordentlig ubehagelig, sier Wiborg til Moss Avis.

Sliter

Rektor Jens Kristian Aamold bekrefter at skolen sliter med dårlig inneklima:
– Miljørettet helsevern var her i sommer og målte inneluften.

Line Angeloff i miljørettet helsevern sier til Moss Avis at inneklimarapporten for Hoppern ikke er klar ennå:
– Den ventes å foreligge i neste uke. Men vi registrerte at det var dårlig inneluft flere steder og så støv som kom ut av ventilasjonskanalene og inn i inneluften i klasserom. Flere steder var det overflater som er så slitt at det er vanskelig å få rengjort dem ordentlig.

Artikkeltags