- Unge Høyre er i mot sexkjøpsforbudet. Det handler i stor grad om at forbudet fører til farligere forhold for de prostituerte. Fremfor å hindre prostitusjon, fører forbudet til at de prostituerte må gå i skjul. Som for eksempel reise rundt fra motell til motell, eller enda verre - i lukkede bordeller i undertrykkende forhold, sier Østfold Unge Høyres leder Emil Engeset.

Her selges det sex i mosseregionen

Engeset mener man må satse på tiltak for å forbedre de prostituertes livssituasjon fremfor å bruke tid og penger på å bekjempe prostitusjon.

- Håndhevingen av sexforbudet opptar tid hos politiet, og jeg mener det er et stort problem at politiet prioriterer dette, når det er så mye annet som blir henlagt. Ja, selv voldtektssaker der man vet hvem gjerningsmannen er blir henlagt! Da er det for ille at politiet skal løpe rundt å jage kåte menn, sier Engeset.

- Lukrative bøter

- Prostitusjon er ikke noe for meg, men dersom en kvinne - eller mann for den saks skyld - frivillig velger å ta seg betalt for et nummer, ja da synes jeg ikke politikere eller politiet skal stå i veien for det. Ei heller om en mann eller kvinne ønsker å betale for dette, mener Engeset.

- Jeg forstår jo at det å kunne kreve inn 25 000 kroner i bot for en overtredelse er lukrativt, men politiet bør fokusere på å gjøre samfunnet tryggere og ikke mer prippent, avslutter Engeset.

Hva synes du sexsalg i mosseregionen?

Les også: Politiet overvåker sexmarkedet i Østfold