Karina ville også vise mamma noen fine blogger, og at man kan gjøre sånn og sånn og vips, så hadde Monica opprettet en egen blogg.

Nøyaktig to år etter tar Monica Kristiansen imot Moss Avis hjemme i eneboligen på Rygge. Her bor hun sammen med mannen Ole Erik og de fem barna. Kim-Andre (17), Karina (14), Sander (10), Elias (6) og minstemann Mats som er 2 år. Monica har tidligere jobbet som personlig assistent og renholder, men er nå hundre prosent husmor.

Balanse og harmoni

- Med fem barn er det full rulle hele dagen. Vi har valgt en løsning der jeg er hjemme med barna og mannen min jobber. Det innebærer lange dager og mye overtid for mannen min, mens jeg tar husarbeidet og kjøring til barnas fritidsaktiviteter.  

Men det fungerer. Da slipper barna å komme hjem til et tomt hus. Det er best for barna, men også bra for oss. Ved å minske tidspresset får vi mer balanse og harmoni i en travel hverdag, sier fembarnsmoren.

LES OGSÅ: Julie startet med blogg som terapi

Sosialt

- Da jeg ble småbarnsmor igjen i slutten av trettiårene følte jeg meg plutselig litt alene. Mine venner hadde store barn og var friere til å gjøre ting mens jeg ble satt  tilbake, sier hun.

Gjennom bloggen blir Monica kjent med andre kvinner i samme situasjon, som ikke har noe imot å høre om bleieskift og syke barn. Det er hverdagen hun skildrer, med alle dets gode og dårlige sider. Ved å dele sine erfaringer får hun uttrykt både glede og frustrasjon, og hun får oppmuntring og gode kommentarer tilbake.

LES FLERE LOKALE BLOGGER HER

Stort spenn

Hver dag er det mellom 200-250 lesere innom fembarnsmamma.blogg.no. Det er et stort spenn i lesere; alt fra unge jenter uten barn til småbarnsmødre på Svalbard.  To damer fra henholdsvis Kongsberg og Askim har hun blitt ekstra godt kjent med. De har møttes flere ganger og blitt gode venner.

– Det er godt å være med på ting. Da må jeg skjerpe meg og blir dratt ut av barneverdenen, innrømmer bloggeren.

Stort spenn

Monica får både positiv og negativ respons på bloggen sin.

– Jeg spør alltid folk om det er greit før jeg eventuelt nevner dem i bloggen min og jeg tenker meg alltid godt om før jeg poster. Sier jeg noe feil eller tar opp følelsesladde tema kommer det fort et ras av kommentarer. Jeg prøver å unngå å bli for privat. I det store og hele er hensikten med bloggen å fortelle at det er fint med fem barn, men også veldig mye jobb, mener hun.

Blogger etter leggetid

Det er om kvelden når ungene har lagt seg og freden senker seg, at Monica setter seg ned og skriver.

–Da har jeg tid og ro til å tenke. Det gjør godt å sette seg ned å skrive om små og store hverdagslige ting. Det er som å skrive dagbok. Jeg kobler av og går inn i hvilemodus, forteller hun.

Monica er også en ivrig hobbyfotograf og i begynnelsen var det mest bilder og små sporadiske notat fra hverdagen hun la ut på bloggen. Men etterhvert som tiden gikk og det ble flere faste lesere, ble Monica mer husvarm.

– Nå får jeg nesten dårlig samvittighet om jeg ikke skriver hver dag. En god dårlig samvittighet, sier hun med et smil.