Ferske kråker ble kjent med Moss

Guide Arnulf Johannessen forteller med innlevelse om et knivdrap som ble begått i mossehistorien.

Guide Arnulf Johannessen forteller med innlevelse om et knivdrap som ble begått i mossehistorien. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tore og Liv Olden flyttet fra Oslo til Moss og angrer ikke et sekund på avgjørelsen.

DEL

I anledning Christian Frederik-dagene var nye mosseborgere og andre interesserte i går invitert til en historisk byvandring sammen med guide Arnulf Johannessen og ordfører Tage Pettersen.

En glipp førte dessverre til at arrangementet ikke ble annonsert på forhånd, så deltakelsen kunne nok vært langt bedre. Men et titall personer møtte allikevel opp, deriblant de relativt ferske mossekråkene Liv og Tore Olden.
– Vi har ikke angret et sekund. For oss er Moss et perfekt sted å bli gammel på. Her har vi alt vi trenger og avstanden til barnebarna i Oslo er kort, forteller de til Moss Avis.

Se flere bilder fra byvandringen her!

Lavterskeltilbud

I går ble ekteparet blant annet ønsket hjertelig velkommen til byen av ordfører Tage Pettersen.
Han syntes det var spesielt hyggelig å møte nye mossinger i en uke hvor byens lange og spennende historie står i sentrum for begivenhetene.
– Vi pleier å ha en årlig seanse for nyinnflyttede i Konventionsgården, men i år ville vi senke terskelen litt og heller starte med en historisk vandring gjennom byen, med start i Borregården. Så avslutter vi i Konventionsgården, forteller han.

For oss er Moss et perfekt sted å bli gammel på

Historieforteller

Guide for dagen var bypatriot Arnulf Johannessen, som velvillig øste av sin ekstreme kunnskap om stort og smått fra mossehistorien.

En rekke humoristiske anekdoter og velplasserte småstikk til de styrende organer ble møtt med stor latter fra forsamlingen.

Johannessen fortalte blant annet historiene bak Chrystie-gården, Parkteatret, Moss kirke, den store bybrannen, Kirkeparken og byvåpenet, for å nevne noe.

Ikke alle som møtte opp til gårsdagens vandring var ferske mosseborgere. Noen var ekte innfødte, mens andre kunne vise til svært lang fartstid som mossekråker. Ellen Erstad flyttet fra Drøbak til Moss for 40 år siden.
– Jeg syntes det er veldig hyggelig med slike historiske vandringer og spesielt artig når det er i forbindelse med Christian Frederik-dagene, sier hun.

Artikkeltags