Gå til sidens hovedinnhold

Fikk fire års fengsel for overgrep mot datter, sønn og stedatter

Artikkelen er over 9 år gammel

Sorenskriver Kristin Kjelland-Mørdre i Moss tingrett har skjerpet straffen for mannen som har forgrepet seg på sønn, datter og stedatter.

Den 35 år gamle mannen, som er bosatt i en kommune i mossedistriktet, er dømt til fire års ubetinget fengsel.
Saken ble ført for Moss tingrett i forrige uke. Den vakt oppsikt på grunn av sakens karakter. Det var mange alvorlige ansikter å se i retten, da dommeravhørene av de tre barna ble avspilt.

Del på Facebook

Barna trodd

Alle kunne fortelle om seksuelle overgrep fra de var ganske unge. Moss tingrett har valgt å tro på barna. Sønnen var bare tre år, da han første gang ble utsatt for et overgrep.

LES OGSÅ: LEIRSTEIN (FRP) MENER STRAFFEN FOR OVERGREP ER FOR LAV

Med datteren startet det, da hun var seks år, og fortsatte i mange år. I dommen heter det at retten ikke fester lit til noen av de forklaringene den 35 år gamle mannen har fortalt.
Overgrepene mot datteren er massive og har pågått over flere år. Dommen er ganske klar på akkurat det området.
«Når det gjelder datteren, er dette det groveste forholdet, da det har vart over tid. Det kulminerte i mange samleier fra hun var 12 år og oppover. Handlingene er i tillegg misbruk av familieforhold, omsorgsforhold, avhengighetsforhold og tillitsforhold», står det i dommen.

Strafferabatt og oppreisning

Moss tingrett mener at det mannen har gjort seg skyldig i, egentlig kvalifiserer til en fengselsstraff på mellom fire og et halvt til fem års fengsel. På grunn av at saken først ble henlagt av politiet, og at politiet har brukt særdeles langt tid på etterforskningen, har retten kommet til en «strafferabatt» på ett halvt år.

Retten er også kommet til at alle tre barna må tilkjennes oppreisningserstatning. Det er stor risiko for at de alle tre kan få alvorlige og varige virkninger.
I dommens oppsummering heter det at datteren tilkjennes 250.000 kroner. Den unge jentas bistandsadvokat, Tone Monclair, sier til Moss Avis at hun er tilfreds med at tingretten har valgt å tilkjenne jenta en erstatning i den størrelsesorden. Sønnen og stedatteren er begge tilkjent 75.000 kroner.

Dommen i Moss tingrett er enstemmig, foruten sorenskriveren så har meddommerne Nora Eilertsen og Nils Oluf Dalen, behandlet saken. n