Fikk refs for å være defensive

Skuffelsen var stor hos Geir Meum Olsen (t.v.) og Håkon Sæther, som begge har jobbet hardt for Barnas Fredsverden i flere år. Nå kan de se langt etter den planlagte åpningen 14. august 2014.

Skuffelsen var stor hos Geir Meum Olsen (t.v.) og Håkon Sæther, som begge har jobbet hardt for Barnas Fredsverden i flere år. Nå kan de se langt etter den planlagte åpningen 14. august 2014. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Niels Wiig fra Visit Moss fyrte av en grusom salve mot Sindre Westerlund Mork (V) og det borgerlige flertallet for ikke å gripe å gripe sjansen til å skape et fredssenter.

DEL

Det skjedde i korridoren utenfor formannskapssalen i Moss i går. Da hadde det borgerlige flertallet vedtatt å legge prosjektet Barnas Fredsverden på is fram til rulleringen av økonomiplanen i juni.

Fram til da vil de borgerlige kvalitetssikre en rekke av de tallene som rådmannen la fram i sitt saksfremlegg i går og som hun anbefalte de folkevalgte å gå inn for.

De borgerliges utsettelse fikk opposisjonen ved Ap og SV til å rase. De brukte uttrykk som defensivt, trist og veldig leit om flertallets forslag.

Etter denne debatten ba Moss Avis om en kommentar fra Håkon Sæther og Geir Meum Olsen til utviklingen i saken. De har jobbet med planene for dette prosjektet.

Skuffet

– Jeg vet rett og slett ikke om jeg er i en sinnsstemning til å si noe mer om denne saken nå, svarte en åpenbart skuffet Geir Meum Olsen. Han la ikke skjul på at han mente at gårsdagens vedtak var et langt skritt i feil retning for Barnas Fredsverden.

– Moss kommune må være en pådriver i dette prosjektet, sa Håkon Sæther.

– Vi informerte politikerne første gang om disse planene våren 2009. Derfor er det underlig at disse innvendingene kommer nå, fremholdt han.

Men Venstres Sindre Westerlund Mork, som også hadde tatt turen ut på gangen, poengterte at de borgerlige var for prosjektet – men må kvalitetssikre tallene.

Det fikk Niels Wiig fra Visit Moss til å spørre om de borgerlige ikke stoler på tallene fra sin egen rådmann. Han viste også til møtet i forrige uke, hvor politikerne i Moss blant annet hadde inviterte ordføreren i Drammen for å høre hvordan man driver byutvikling.

– Unik mulighet

– Han presiserte jo at politikere også må ta noen sjanser. Jeg tror ikke flertallet skjønner hvilket prosjekt Barnas Fredsverden er. Dette er en unik mulighet til å sette Moss på kartet. Men da må jo ikke de borgerlige politikerne sparke beina vekk under disse planene, tordnet Wiig.

Det samme budskapet hadde SVs May Hansen nettopp fremført inne i salen.

– Det er utrolig trist at de borgerlige nå skyver denne avgjørelsen foran seg. Det gjelder å se muligheten og ta en kalkulert risiko. Det vil være en tragedie for Moss hvis dette nå ryker. Men etter at de borgerlige kuttet i støtten til Punkt Ø, så tviler jeg på om fylkeskommunen stoler på dere i denne saken, sa hun.

– Vi er for Barnas Fredsverden. Men det kan koste opp mot 70 millioner og da må vi kvalitetssikre tallene, påpekte ordfører Tage Pettersen.

– Vi vil også ha forhandlinger om kostnadene og ikke gi en blankofullmakt om bruk av penger, avsluttet Pettersen.

Artikkeltags